Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Председник Анкетног одбора да буде из редова државотворне опозиције

Након што се Мариника Тепић самопрогласила за председника скупштинског Анкетног одбора за утврђивање истине о масовним убиствима која су се десила 3. и 4. маја ове године, све више сумњам у координацију између актуелне власти и прозападне опозиције. Јер, како је Мариника Тепић већ почела да даје интервјуе у својству председника овог Анкетног одбора, када он још увек није ни формиран нити се зна у ком саставу ће уопште радити? То је могуће само ако Мариника Тепић има обећање режимске већине да ће управо она бити председник. 

     Сматрам да опозиција треба да добије место председника Анкетног одбора, али да то никако не може бити госпођа Тепић. За конститутивну седницу будућег Анкетног одбора даћу предлог да председник дође из редова државотворне опозиције која заједнички има 28 народних посланика (из посланичких група НАДА, Српска странка Заветници и Двери). Посебно ћу позвати колеге из Народне странке да подрже овај предлог јер заједно са њима имамо 40 народних посланика и већину опозиционих посланика у овом сазиву Народне скупштине.

Колеге из прозападне опозиције већ су имале два овлашћена за две тачке дневног реда на претходној седници и не могу сада добити и функцију председника Анкетног одбора, већ то следује државотворној опозицији.  

На једном претходном колегијуму у Парламенту одбијен је мој предлог да државотворна опозиција добије овлашћеног по новој тачки дневног реда у вези са РЕМ-ом за нову, ванредну седницу која је недавно завршена, па сматрам да овога пута треба уважити државотворну опозицију и подржати предлог да се наше три посланичке групе договоре о заједничком кандидату за председника Анкетног одбора. 

У супротном, Мариника Тепић или било ко други из прозападне опозиције може бити изабран на функцију председника скупштинског одбора само у заједничком договору са владајућом већином која ће имати и већину у Анкетном одбору. А то онда говори да је од почетка све њихов договор и фарса, као и да имају заједнички циљ да елиминишу патриотску опозицију из било каквих овлашћења у овом сазиву Народне скупштине. Могу да разумем да бивши и садашњи режим имају заједнички интерес да се вечито само они смењују на власти и да спрече долазак на власт било кога другог ко није из њихових редова и не служи њиховим интересима и интересима њихових западних ментора, али онда ту истину треба да знају сви грађани Србије и да се према томе равнају на следећим изборима на свим нивоима у Србији.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: