Бошко Обрадовић: Претплата за РТС да буде укинута, а средства пребачена у Фонд за тешко болесну децу

Када с правом говоримо да је ТВ Пинк највеће медијско зло и тровачница умова и душа грађана Србије, никада не смемо заборавити одговорност директора Информативне редакције Јавног медијског сервиса РТС. Њихова одговорност огледа се у систематском необјављивању истине о свему ономе што се заиста дешава у Србији, као и ништа мање отвореном служењу пропаганди владајућег режима од ТВ Пинк.

Ради се о Информативној редакцији која је укинула све политичке емисије током три летња месеца, под изговором промене програмске шеме, и на тај начин одузела грађанима Србије могућност да се чује и друга страна изузев власти.

Најновији пример је данашње гостовање председника Републике у Јутарњем програму, без икаквог конкретног повода и теме, изузев тога што се на својој најновијој турнеји по телевизијама са националном френквенцијом у последњих седам дана председник морао запљунути и на РТС. За то време, нико од политичара из опозиције месецима није гостовао на Јавном медијском сервису, а чак су и преноси скупштинских заседања на Другом програму РТС прекидани неважним спортским утакмицама.

Зато предлажем да се укине претплата за РТС и да се средства која се овим путем прикупљају пренамене за потребе Фонда за тешко болесну децу у Србији. Верујем да би ово поздравили сви грађани Србије и да би радо издвајали свој новац у те сврхе. То је, свакако, нешто много конкретније и важније од помоћи још једној пропагандној телевизији владајућег режима. А за минус у каси РТС-а нека се из приватних џепова побрине њихов данашњи гост Александар Вучић, коме су једином отворили врата своје куће у овом летњем периоду.

Бошко Обрадовић

Народни посланик