Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Прво Национално породилиште па Национални стадион

Женска снага Српског покрета Двери покренула је ових дана једну нову и веома битну кампању под називом: „Прво Национално породилиште па онда Национални стадион”, коју апсолутно подржавам. 

У предизборној кампањи сам као кандидат за председника Србије указивао на неодговарајуће стање у српским породилиштима и истакао да нам породилишта морају бити као хотели са пет звездица, ако желимо да померимо ствари на боље у борби против беле куге у нашем народу. Ова тема је постала још актуелнија након завршеног пописа становништва када је утврђено да смо за 10 година изгубили 800.000 становника, што је равно националној катастрофи највишег степена. Нажалост, нико ме није чуо када сам на седници Народне скупштине тражио да се због овога уведе ванредно стање у држави и одржи ванредна седница Парламента на којој би се усвојиле мере како би се овај демографски суноврат зауставио, јер ако се ова тенденција настави Срби и Србија ће за неколико деценија нестати као народ и држава.

Проблем у породилиштима није само материјалне већ и кадровске природе. Лоши хигијенски услови, недовољна подршка приликом порођаја, неквалитетна исхрана, слаба опремљеност потрошним материјалом, недоступност бабица и лекара после порођаја имају опасне последице да мајке овај најважнији догађај у животу доживе као негативно искуство, без жеље да га понове. Не смемо дозволити да више икада у Србији жене свој статус у породилишту доживљавају као нехуман. 

Извор фото: pixabay

У оваквој ситуацији државни приоритет не може бити изградња Националног стадиона већ Националног породилишта са најсавременијим условима и најквалитетнијим кадровима. Исто се односи и на локални ниво где се такође граде велелепни стадиони у укупној вредности више стотина милиона евра док се не улаже у породилишта и медицинске услуге. Као народни посланици у сарадњи са Женском снагом Двери упутићемо захтеве да посетимо сва породилишта у Србији, остваримо увид у актуелно стање и покренемо велику акцију да се помогну и подрже како са републичког тако и са локалног нивоа власти. Да би неко играо на нашим старим и новим стадионима прво морамо да имамо деце, да се рађамо и помогнемо рађање. 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: