Бошко Обрадовић: Реците народу истину – евроинтеграције Србије су пропале!

Ако актуелној власти или било коме другом у Србији до сада није било јасно, онда је то ових дана после самита у Бриселу и дефинитивно: процес приступања Србије ЕУ заустављен је, блокиран је, не постоји више.

Европске интеграције Србије су пропале. И не само да се Србији више не нуди ништа, већ се за то ништа од Србије тражи да заузврат ради против својих националних и државних интереса и укине своју сувереност, идентитет и своје духовно-историјско биће: да призна независност лажне државе Косово, да подржи укидање Републике Српске и да се прикључи НАТО рату против Русије увођењем санкција Руској Федерацији.

Након 22 године пузања Србије у ЕУ, где смо на том безалтернативном путу остали без државне заједнице са Црном Гором, добили проглашење независности „Косова“, потписали антиуставне Бриселске и Вашингтонске споразуме, трпели константан покушај укидања Дејтонског споразума и саме Републике Српске уз стални регионални притисак увођења декларација о лажном геноциду у Сребреници, за које време је отишло више од пола милиона младих, образованих људи из наше земље, уз стално наметање геј-премијера и ЛГБТ агенде која треба да кулминира организовањем централне европске прославе настраности у Београду ове године, време је да Србија каже – доста. Као кандидат за ЕУ Србија је дошла до националног, економско-социјалног и моралног слома, све уз подршку из ЕУ овдашњем недемократском и криминализованом режиму.

Треба проговорити језиком истине. Истина је да су европске интеграције умрле и да се Србији намећу нове уцене на путу нове НАТО окупације сада читаве Србије, а не само КиМ. Зато Српски покрет Двери сматра да нам је потребно доношење потпуно нове спољно-политичке оријентације, званичан прекид евроинтеграција које не постоје и дефинисање билатералне сарадње са ЕУ у свим областима од обостраног интереса.

Потребно нам је и јачање билатералних веза са државама које нису признале независност тзв. Косова, као и са традиционалним партнерима заинтересованим за привредну сарадњу попут Италије, Аустрије и Немачке. Све друго, попут идеје француског председника Макрона о некаквој новој шареној лажи о европској политичкој заједници, није ништа друго него увлачење у антируски лоби, о чему никако не може да се изјашњава техничка Влада нити председник државе без Народне скупштине. Тек када коначно схватимо да нас ЕУ неће, већ наставља да нас уцењује и понижава, отвориће се други путеви за нашу државу и нови облици сарадње на свим странама света преко којих можемо боље да одбранимо наше националне, државне и економске интересе.

Бошко Обрадовић

Председник Двери