Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Само јединствен Патриотски блок може да одбрани патриотске интелектуалце који су прогоњени

Данас је у Медија центру у Београду одржан округли сто под називом „Правда за истину и слободу – Декларација о заштити универзитетских професора и права на патриотизам“.

     Учешће на округлом столу су узели проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Бојко Бјелаковић, проф. др Бранимир Нестровић, проф. др Бранислав Ристивојевић, проф. др Драго Ђорђевић, проф. др Ђорђе Чантрак, адвокат Иво Струјић и Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Српског покрета Двери, док се путем видео линка обратио академик Матија Бећковић.

 

Овом приликом Бошко Обрадовић је изјавио следеће: „Врло је карактеристично да су последњих година прогоњени многи српски интелектуалци, посебно професори гимназија и универзитета, за вербални деликт и слободу мисли и говора. Очито је да многима у земљи и иностранству смета што се ова угледна имена баве табу темама: од ЛГБТ пропаганде и корона диктатуре до одбране Косова и Метохије и противљења санкција Русији. Посебно смета што имају контакт са ђацима и студентима, па се жели пресећи сваки њихов утицај на будуће академске грађане и српску елиту.

Нико самостално не може да се избори са прогоном. Само заједно можемо зауставити овај негативни тренд. Зато нам је потребан Патриотски блок и уједињење свих истинских патриота. Потребни су нам патриотски интелектуалци, патриотски медији и патриотске политичке странке. Наше време долази јер читава Европа и свет се окрећу у десно, конзервативним и традиционалним вредностима, а патриотизам је поново у моди.

Овај прогон патриотских интелектуалаца у Србији доживљавам као последњи покушај неолибералне прозападне елите у Србији и њихових ментора са Запада да се овај процес заустави, али је то немогуће, што показују и нова истраживања јавног мњења где је преко 80% грађана Србије против признања лажне државе Косово, против уласка Србије у НАТО, против ЛГБТ прпопаганде и противу вођења санкција Русији, а први пут у последњих 20 година је и преко 50% грађана против уласка Србије у ЕУ.

Велика вест била је сарадња пет опозиционих патриотских политичких странака односно три посланичке групе у Народној скупштини у вези са реинтеграцијом КиМ у пуни уставно-правни поредак државе Србије и противљења увођењу санкција Русији. Са том сарадњом треба наставити, а један од следећих заједничких корака може бити управо подношење Скупштини на усвајање Декларације о заштити слободе мисли и говора и борбе патриотских интелектуалаца за истину. Уједињене патриоте заједнички чине не само највећу опозициону политичку снагу у Србији данас, већ и будућу власт.“

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: