Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Скандал је да Народна скупштина не расправља о теми КиМ док Војска и МУП Србије уводе максималну борбену готовост

Док председник Републике у договору са Владом Србије и Генералштабом Војске Србије подиже борбену готовост до највишег степена, односно приправности до нивоа употребе оружане силе, а томе се придружују и специјалне јединице МУП-а, док је Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију забрањен улазак на КиМ и одлазак у његово седиште Пећку патријаршију, Народна скупштина је највиша државна институција која ћути док се дешава криза у јужној српској покрајини, што је скандалозно. 

    Председник НС РС би морао хитно да закаже посебну седницу на тему КиМ, што већ 20 дана траже посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ — ПАТРИОТСКИ БЛОК и СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ, јер је Народна скупштина једина надлежна да одлучује о ванредном и ратном стању у које смо према изјавама и одлукама извршне власти већ ушли. Али, о томе не може да одлучује извршна власт самостално, већ народни посланици који најпре морају бити упознати са свим чињеницама које се тичу актуелне кризе на КиМ. Такође је недопустиво да председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун још увек није заказао састанак овог скупштинског радног тела, које је одавно требало да буде у сталном заседању и да буде присутно и на територији АП КиМ, што сам као члан овог одбора и предлагао.

Председник Народне скупштине, према закону, најхитније треба да распише локалне изборе на целој територији АП КиМ, а најпре за четири општине на северу КиМ. Управо је узрок садашње кризе што је актуелна власт након потписивања противуставног Бриселског споразума укинула српске изборе по Уставу и законима државе Србије и пристала на учешће на албанским изборима по тзв. уставу и законима лажне државе Косово. Због тога су распуштене српске општине у којима већ 10 година влада привремени орган да би се направило место за албански систем власти. Српски покрет Двери сматра да такође треба обновити рад Скупштине АП КиМ која на прави начин представља све Србе на КиМ, како северно тако и јужно од Ибра, за разлику од Српске листе која представља само једну владајућу странку. Наша државна политика не сме више да се држи погубног Бриселског споразума који треба поништити, нити залаже за некакву заједницу српских општина у независном Косову, већ да се окрене реинтеграцији јужне српске покрајине у пун уставно-правни поредак државе Србије и обнови српских државних институција на КиМ: од општина, преко правосуђа до цивилне заштите и повратка до 1000 припадника српског државног особља на КиМ, што нам гарантује Резолуција 12 44 СБ УН, док тему КиМ генерално хитно треба вратити у СБ УН, где имамо савезнике у Русији и Кини.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: