Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Следећи протест Србија против насиља посветити теми насиља над Србима на КиМ

Позивам организаторе протеста СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА да следећи протест у свим градовима где буде био организован буде посвећен теми насиља над Србима на Косову и Метохији. 

     С обзиром да је тортура над Србима на КиМ свакога дана све већа, да је неколико људи са севера КиМ ухапшено и да су јуче пребијени малолетни брат и сестра од стране албанских сепаратистичких полицијских јединица, сматрам да имамо дуг према нашим сународницима који живе у јужној српској покрајини и да је потребно да им пружимо снажну подршку. Пошто се слажемо да се треба изборити за Србију без насиља, а пошто је Косово и Метохија саставни део Србије, онда у оправдане протестне активности и захтеве макар једно вече морамо додати и престанак насиља над Србима на КиМ. Такође, предлажем организаторима да за следећи протест у Београду позовемо као говорнике управо неке од жртава насиља са Косова и Метохије или некога од представника Срба са КиМ који не припадају Српској листи и због тога трпе прогон, као што је Небојша Јовић.

Не можемо затварати наше очи од страдања нашег народа на КиМ и морамо им пружити подршку. Актуелна власт очито нема решење како да их заштити и ми из опозиције, заједно са окупљеним грађанима на протестима против насиља и власти широм Србије, треба заједнички да дигнемо свој глас против насиља над Србима на КиМ и понудимо решења за очување КиМ у саставу Србије. Не видим ко би и из ког разлога могао бити против овог предлога и спреман сам да о томе лично разговарам са организаторима протеста како би следећег викенда протест у свим градовима био посвећен и теми заустављања насиља над Србима на КиМ.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: