Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Следећи протест Србија против насиља посветити теми насиља над Србима на КиМ

Позивам организаторе протеста СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА да следећи протест у свим градовима где буде био организован буде посвећен теми насиља над Србима на Косову и Метохији. 

     С обзиром да је тортура над Србима на КиМ свакога дана све већа, да је неколико људи са севера КиМ ухапшено и да су јуче пребијени малолетни брат и сестра од стране албанских сепаратистичких полицијских јединица, сматрам да имамо дуг према нашим сународницима који живе у јужној српској покрајини и да је потребно да им пружимо снажну подршку. Пошто се слажемо да се треба изборити за Србију без насиља, а пошто је Косово и Метохија саставни део Србије, онда у оправдане протестне активности и захтеве макар једно вече морамо додати и престанак насиља над Србима на КиМ. Такође, предлажем организаторима да за следећи протест у Београду позовемо као говорнике управо неке од жртава насиља са Косова и Метохије или некога од представника Срба са КиМ који не припадају Српској листи и због тога трпе прогон, као што је Небојша Јовић.

Не можемо затварати наше очи од страдања нашег народа на КиМ и морамо им пружити подршку. Актуелна власт очито нема решење како да их заштити и ми из опозиције, заједно са окупљеним грађанима на протестима против насиља и власти широм Србије, треба заједнички да дигнемо свој глас против насиља над Србима на КиМ и понудимо решења за очување КиМ у саставу Србије. Не видим ко би и из ког разлога могао бити против овог предлога и спреман сам да о томе лично разговарам са организаторима протеста како би следећег викенда протест у свим градовима био посвећен и теми заустављања насиља над Србима на КиМ.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: