Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: СНС ће се пре одрећи Косова него Пинка и Информера

Један неодржани говор на неодржаној седници скупштинског Одбора за културу и информисање

     Данас је у Народној скупштини требало да буде одржана седница Одбора за културу и информисање поводом спорног интервјуа у дневном листу „Информер“ који је овим новинама дао серијски силоватељ Игор Милошевић. На почетку седнице, утврђен је кворум за рад, али су представници владајуће већине гласали против предложеног дневног реда. Седница због тога није одржана, а након ње је члан овог одбора, народни посланик Бошко Обрадовић изјавио следеће:

„ТВ ПИНК и дневни лист Информер нису медији већ пропагандна гласила владајуће странке. Они имају само једну улогу и задатак: очување владајућег режима кроз 24 сата дневно хвалисање власти и обрачун са политичким неистомишљеницима. Додатни проблем је што их не финансира СНС из своје страначке касе већ сви грађани Србије из државног буџета. Будите уверени да ће се СНС пре одрећи Косова и Метохије и Републике Српске заједно него ТВ ПИНК и Информера. Колико су ово важни шрафови система најбоље говори податак да је једини пут када је Тужилаштво реаговало у року од одмах било када су то тражили власници ТВ ПИНК и Информера за потребе заштите својих личности и медијских империја.

ТВ ПИНК и Информер представљају културну политику актуелне власти. То је њихов систем вредности. Зато смо ту где јесмо. Док је ове власти имаћемо ријалити шоуе, геј параде, вређање јавног морала, промоцију насиља и проституције, а узори младима биће криминалци и старлете. И неће и не може бити другачије и боље нити било каквог помака по овом питању док не дође до смене актуелне власти и њихове некултурне политике. Једини начин да се стане на пут ТВ ПИНК и Информеру је да се промени власт. ТВ ПИНК и Информер — то је медијско лице СНС, то је само срце њиховог опстанка на власти и смисла владања. Њихов циљ је производња хипнотисане и залуђене масе, људи са испраним мозгом, који не живе у стварности већ у ријалитијима који се баве неморалом и небулозама док им стварни живот пролази и пропада, а власт ради шта хоће.

Укидање ТВ ПИНК и Информера је бити или не бити питање будуће власти. Нова власт која не заустави и не забрани ово медијско зло неће се ни у чему разликовати од садашње. То ће, пре него било које друго питање, бити лакмус тест да ли ће заиста доћи до политичких промена у Србији.

Са друге стране, дижемо глас против прозападних НВО и политичких странака које ће сваки овакав случај попут убиства жена у партнерском насиљу или интервјуа са серијским силоватељем доводити у везу са српском традицијом. Ово је управо западна а не српска традиција. Супротстављамо се прозападној медијској агенди која би да у свакој прилици омаловажи и увреди све што је српско, традиционално, породично и хришћанско. Посебно је одвратно и безобразно сваки случај насиља у породици приписивати нашој вери, породичним и традиционалним вредностима који са тим немају и не могу имати никакве везе. Управо је одсуство духовних и моралних вредности разлог за свако насиље. И ту се види да су ови прозападни пинкови и информери друга страна исте медаље, исте духовне и моралне празнине која би да влада Србијом на нама потпуно супротним вредносним позицијама. Одмах да кажемо и остајемо при томе: није решење да након смене власти режимски ТВ ПИНК и Информер заменимо прозападним сличним паковањем, које ће на други начин наставити да уништава систем вредности у Србији.“

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: