Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: СНС и СПС нису гласали против увођења санкција Русији

Права истина о ономе што се јуче дешавало на седници Одбора за спољне послове јесте да владајуће странке на челу са СНС и СПС нису гласале против предлога Борка Стефановића да се уведу санкције Русији већ нису уопште гласале. Из тога се јасно види да не смеју да се замере Западу и да остављају простор за увођење сакција Русији, као што су под притиском из ЕУ већ уведене Белорусији. 

     Такође, владајућа већина је одбила да подржи предлог резолуције 28 народних посланика државотворне опозиције из редова Српске странке Заветници, Новог ДСС, ПОКС и Српског покрета Двери о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике, из чега се такође види остављен простор за увођење санкција Русији. 

Додатни разлог зашто се актуелној власти не може веровати по оовм питању је тај да је већ два пута прекршена одлука Савета за националну безбедност, када се тиче одбијања француско-немачког споразума и мораторијума на заједничке војне вежбе са било ким. Упркос овим одлукама Савета за националну безбедност које су још увек на снази, председник Републике је прихватио француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово, а Влада Србије заказала заједничку војну вежбу са НАТО војскама у јуну месецу у Србији. Како су ове две одлуке прекршене тако може бити прекршена и одлука о неувођењу санкција Русији, што већ предлаже министар привреде у Влади Србије Раде Баста.

Посебно треба истаћи да су владајућа већина и прозападна опозиција јуче заједнички одбили да подрже предлоге посланичке групе Двери — Патриотски блок о новој спољној политици, јачању сарадње са Руском федерацијом и српском мини-шенгену, односно новим интеграцијама између Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Бошко Обрадовић 

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: