Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Спречити илегалне уласке миграната у Србију

Српски покрет Двери поздравља сарадњу државе Србије са Мађарском и Аустријом у циљу веће и боље заштите јужних граница наше земље од илегалног уласка миграната. Добро је да је актуелна власт коначно прихватила да спроведе нову мигрантску политику за коју се Двери залажу годинама уназад, али се надамо да неће остати само на речима.

     Просто је невероватно да полиција овде у Суботици не зна за постојање више илегалних мигрантских кампова ван званичних прихватилишта и да се то толерише. Ово не само да угрожава безбедност грађана Суботице, а посебно пограничних села, већ изазива сумњу да ови илегални кампови постоје уз дозволу полиције. Посебно забрињавају информације о недозвољеном оружју, трговини дрогом и проституцијом међу мигрантском популацијом. Већ годинама уназад указујемо на противзаконити улазак огромног броја миграната преко наше државне границе, што је немогуће без трговине људима путем разрађених кријумчарских канала. То све је опет немогуће да не зна и не може да открије гранична полиција.

 

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок предала је у скупштинску процедуру предлог Декларације о новој мигрантској политици, којом тражимо активнију улогу државе у спречавању илегалног уласка миграната без личних докумената на нашу територију. Можда грађани других градова и општина у Србији у којима нема прихватилишта за мигранте не осећају овај проблем, али грађани Суботице, Хоргоша, Сомбора, Шида, Кањиже, Кикинде, Обреновца и других места у Србији се осећају угроженим јер су ове локалне средине преплављене мигрантима без идентитета. Понављамо да се ради углавном о војно способним мушкарцима између 16 и 30 година, о чијој прошлости не знамо ништа, што представља озбиљну безбедносну претњу. Јасно је да ово више нису избегличке породице са ратом захваћених подручја већ нешто потпуно друго.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: