Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Србија памти, брани и не да Косово и Метохију

Данас је у Београду одржана конференција за медије државотворне опозиције на којој су говорили Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Двери, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС-а, Милица Ђурђевић Стаменковски – народни посланик и председник Заветника, Војислав Михаиловић – народни посланик и председник ПОКС-а и др Душан Пророковић, у име Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Позивам све родољубиве парламентарне и ванпарламентарне политичке странке, сва патриотска удружења и ратне војне ветеране, породице погинулих у отаџбинским ратовима 1991-1999. и протеране са КиМ, све породичне људе и домаћине којима је стало до очувања Косова и Метохије у саставу Србије – да се у петак, 17. марта у 18 часова испред Храма Светог Саве у Београду саберемо на великом националном окупљању под називом СРБИЈА ПАМТИ, БРАНИ И НЕ ДА! Те вечери обележићемо годишњицу мартовског погрома над Србима и српским светињама на КиМ из 2004, као и годишњицу 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије која ускоро такође долази. Тада ћемо се у шетњи сећања и поштовања од Светосавског платоа до Председништва подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика, који су били спремни да своје животе дају за одбрану Отаџбине и Косова и Метохије у саставу Србије.

У њихово име и у име наше генерације Срба на завршном скупу испред споменика цару Николају упутићемо упозорење актуелној власти да нема право да прихвата и примењује француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово. Тада ће се поред четири лидера нашег заједничког државотворног блока патриотске опозиције обратити и бројне нестраначке личности: проф. др Милош Ковић, проф. др Ратко Ристић, проф. др Александар Ћорац у име Срба са КиМ, као и представник студената, јер ово наше окупљање је надстраначког карактера и у њега су позвани сви који су против француско-немачког ултиматума. 

Према информацијама којима располажемо, власт намерава да међу окупљене у петак убаци и своје људе који би пробали да изазову инциденте, нарушавају безбедност људи и имовине и на сваки начин баце љагу на најављени догађај који је планиран као миран и достојанствен. Позивамо све учеснике великог националног окупљања, на које долазимо са својим породицама да на племенити и одлучан начин искажемо колико нам је стало до Косова и Метохије, да не наседају на било какве провокације и да покажемо најлепше лице Србије која памти, брани и не да своје Косово и Метохију. Позивамо и припаднике МУП-а да обезбеде догађај и не дозволе било какве пррвокације убачених елемената које власт шаље да доведу у питање значај једног оваквог скупа. Ми смо они који се залажу за поштовање Устава и очување КиМ у саставу Србије и говоримо у име преко 80% грађана Србије који су против косовске независности. Они који се са тим не слажу могу своју полиитку капитулације и издаје да кандидују на ванредним изборима па да видимо колику подршку ће добити. Још једном позивамо председника Републике Александра Вучића да у Охриду 18. марта одбије француско-немачки ултиматум у целости или да заједно са Владом Србије поднесе оставку, па да идемо на ванредне председничке и парламентарне изборе.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: