Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Српски блок за одбрану КиМ, а не увођење санкција Русији

Крајње је симптоматично да режимски медији ни на који начин нису напали посету делегације ССП америчкој администрацији нити су осудили констатне захтеве ове странке да се уведу санкције Русији, али су зато употребили све ресурсе за напад на Декларацију о реинтеграцији КиМ у уставно правни-поредак Србије.

   Владини функционери Вулин, Стефановић, Петковић и више десетина народних посланика из СНС реч нису рекли против очито новог омиљеног опозиционара Драгана Ђиласа, али су зато из свих медијских оружја запуцали на Матију Бећковића, Милоша Ковића, Драгомира Анђелковића и пет опозиционих парламентарних политичких странака које су се ујединиле око одбране и очувања КиМ у саставу Србије. Иако се Декларација уопште не бави актуелном влашћу већ нашим заједничким ставом да смо против било каквог вида признања лажне државе Косово и за пуну реинтеграцију јужне српске покрајине, власт ју је дочекала на нож. Зашто представницима власти смета позивање на Устав Србије, Резолуцију 12 44 СБ УН, Косовски Завет, као и противљење било каквим поделама и разграничењима на КиМ? Зашто нападају Декларацију која је само изразила оно што по свим анкетама подржава апсолутна већина грађана Србије? Да ли они спремају нешто супротно томе па смо их ухватили у сред таквих планова?

Такође је веома занимљиво да су напади на Декларацију дошли не само са режимске већ и са опозиционе медијске стране, тако да постаје јасно зашто је нужан трећи пут не само у српској политици већ и на српским медијима. Ту долазимо до питања какав то српски блок спрема Александар Вучић? Да ли је то блок са Ђиласом око увођења санкција Русији? За нас из Српског покрета Двери и Патриотског блока једини прихватљив српски државотворни блок је онај који се бори за очување Косова и Метохије у саставу Србије и противи увођењу санкција Русији. Ако већ Вучић и Ђилас желе да праве неки нови коалициони блок — нека тако и кажу и нека заједно праве и нову Владу Србије, јер тренутно имају већину за то, како бисмо коначно изашли из ове блокаде Скупштине и Владе. Тек тада ће многима постати јасно зашто толико дуго причамо да је једини излаз за Србију трећи пут између бивше и садашње власти које се сада уједињују око погубног пута Србије у ЕУ по сваку цену. А на томе путу нас чекају само нове уцене да морамо признати лажну државу Косово и увести санкције Русији. Вучић и Ђилас могу заједно да крену тим путем, али не задуго јер ће већина грађана Србије остати на супротној страни. Њих двојица зато никако не могу бити српски блок, а нас осморо који смо потписали Декларацију о реинтеграцији КиМ то већ јесмо.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: