Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Српски привредници и предузетници у први план

Нема већег патриотизма у Србији данас од подршке и помоћи домаћем приватном предузетништву. То је оно што смо пре много година назвали економским патриотизмом, а што су данас од нас преузели многи на српској политичкој сцени, схватајући да је потребна промена економске политике и садашње и бивше власти које су фаворизовале стране компаније.

     Као што се до сада у свему излазило у сусрет страним инвеститорима, тако убудуће треба да буде цењен и подржан домаћи предузетник. Србија је земља паметних, креативних и вредних људи, са великим природним потенцијалима, али недостаје разумевање и помоћ државе за оно што је домаћи економски интерес. Подршком странцима и увозничком лобију, одсуством било каквих царинских и ванцаринских заштитних мера за домаћу робу, власт је угрозила домаћу производњу и посредно увела нелојалну конкуренцију. На овај начин смањена је конкуретност домаћег предузетништва и врши се дискриминација домаће привреде. Више пута смо истакли тај скандалозни податак да је Србија за субвенције од 2006. године до данас потрошила више милијарди евра, од чега је преко 93% припало страним инвеститорима, а свега 6% домаћим. То није нормално и више тако неће моћи.

Домаће предузетништво је додатно угрожено разним фискалним и парафискалним наметима, компликованом администрацијом и погрешном пореском политиком. Висока корупција, намештени тендери и партијски непотизам су такође велики проблеми за нормално функционисање српског предузетништва. Циљ Патриотског блока је поштовање и подршка за домаћег предузетника, домаћег привредника и пољопривредника, јака средња класа, развој малих и средњих породичних привредних субјеката и пољопривредних газдинстава. Јак српски привредник и домаћин је идеал наше политике.

Као будући председник Србије формираћу посебну радну групу за подршку приватном предузетништву у Србији, од образовања у предузетништву преко стварања почетног капитала за покретање бизниса и повољних кредитних линија у домаћим банкама, реформе комплетне државне администрације и пореске политике, до конкретних ванцаринских мера заштите и извозних гаранција за домаћу производњу. Дошло је време да домаћи привредници и предузетници иду у први план и ја им то гарантујем.

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: