Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Шта се дешава у Републичком геодетском заводу?

Много је разлога зашто власт одлаже формирање новог скупштинског сазива и продужава технички мандат Владе. На тај начин се спречава да се за скупштинском говорницом чује о инфлацији и поскупљењима, али и о катастрофалном стању у три кључна државна предузећа – ЕПС, Телеком и Републички геодетски завод (РГЗ).

    Техничка Влада ради шта хоће без икакве контроле Народне скупштине, а о крупним националним и државним питањима као што су стање на КиМ, увођење санкција Русији, Отворени Балкан, притисци на Републику Српску – нема ко да расправља и одлучује.

Посебно је драматично стање у РГЗ. Већ три недеље нико од руководилаца РГЗ-а нити надлежних у Влади Србије није изашао у јавност да објасни у чему се тамо ради, а нема сумње да је РГЗ доживео колапс система. Да ли је проблем у спољном хакерском нападу, неспособности или саботажи изнутра, не знамо, али систем и даље не фунционише. Грађани су оправдано забринути шта је са доказима о њиховој имовини у катастру, а можемо оправдано да сумњамо да се иза овога крије ко зна какав криминал и присвајање државне имовине.

Просто је невероватно да се игноришу информације које долазе из синдиката запослених РГЗ-а о вишегодишњем јавашлуку у овом заводу. У овом тренутку стоје све судске имовинске парнице, купопродајни уговори и било какав други вид пословања у вези са имовинским питањима. Овако катастрофално стање у ЕПС-у и РГЗ-у захтева хитно процесуирање одговорних и њихову кривичну одговорност за уништавање стубова функционисања једне државе и друштва. Ма колико одлагали формирање Скупштине и изношење истине по овим питањима, владајућа СНС неће побећи од одговорности за уништавање стратешких ресурса Србије.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: