Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Стоп малтретирању ловаца и легалних власника оружја

Велика популација ловаца Србије, као и легалних власника оружја, њих 500.000, суочава се за разним проблемима у овом тренутку: изузетно рестриктиван и у пракси тешко примењив Закон о оружју и муницији, порез на оружје, покушај разоружавања легалних власника, нарушавање стеченог права по међународним законима… 

     Грађани који су власници оружја изложени су честом малтретирању и трошковима, а већина њих сумња да је тренутно релаксирање мораторијума на набавку оружја само предизборни трик власти и да ће се кампања разоружавања наставити одмах после избора кроз нови Закон о оружју и муницији, као што је и најављено од стране актуелне власти. Упркос чињеници да легални власници оружја никада нису представљали безбедносни проблем у нашем друштву већ нелегални и криминални кругови, власт их све ставља у исти кош. Српски покрет Двери се томе противи и стаје на страну легалних власника оружја и ловаца у Србији као традицији у нашем друштву која се мора поштовати.

Српски покрет Двери се залаже за реорганизацију Националне асоцијације ловаца Србије и формирање Управе за ловство при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде. Сматрамо да има простора за увођење редовног информисања ловаца путем специјализованог часописа, едукације и лиценцирања, као и да је Србији потребна државна ренџерска служба.

Што се тиче набавке и поседовања оружја, сви озбиљни и легални власници оружја немају проблем са пооштравањем контроле, али с правом имају проблем са прогоном и разоружавањем од стране државе. Посебно драматична је била најава власти да ће упадати по кућама и вршити претресе и одузимање оружја. 

Насиље у друштву никако се не може довести у везу са ловцима, спортским стрељаштвом и легалним власницима оружја уопште, посебно трофејног, већ управо са погрешним системом вредности који се емитује са режимских медија. Власт треба да се обрачуна са криминалом и нелегалном трговином оружјем, а не појединцима и удружењима који раде и привређују по закону или имају своје хобије који никога не угрожавају. Српски покрет Двери се обавезује да ће се у новом сазиву Народне скупштине посветити овој теми у функцији заштите интереса ловаца и легалних власника оружја.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: