Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Стоп малтретирању ловаца и легалних власника оружја

Велика популација ловаца Србије, као и легалних власника оружја, њих 500.000, суочава се за разним проблемима у овом тренутку: изузетно рестриктиван и у пракси тешко примењив Закон о оружју и муницији, порез на оружје, покушај разоружавања легалних власника, нарушавање стеченог права по међународним законима… 

     Грађани који су власници оружја изложени су честом малтретирању и трошковима, а већина њих сумња да је тренутно релаксирање мораторијума на набавку оружја само предизборни трик власти и да ће се кампања разоружавања наставити одмах после избора кроз нови Закон о оружју и муницији, као што је и најављено од стране актуелне власти. Упркос чињеници да легални власници оружја никада нису представљали безбедносни проблем у нашем друштву већ нелегални и криминални кругови, власт их све ставља у исти кош. Српски покрет Двери се томе противи и стаје на страну легалних власника оружја и ловаца у Србији као традицији у нашем друштву која се мора поштовати.

Српски покрет Двери се залаже за реорганизацију Националне асоцијације ловаца Србије и формирање Управе за ловство при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде. Сматрамо да има простора за увођење редовног информисања ловаца путем специјализованог часописа, едукације и лиценцирања, као и да је Србији потребна државна ренџерска служба.

Што се тиче набавке и поседовања оружја, сви озбиљни и легални власници оружја немају проблем са пооштравањем контроле, али с правом имају проблем са прогоном и разоружавањем од стране државе. Посебно драматична је била најава власти да ће упадати по кућама и вршити претресе и одузимање оружја. 

Насиље у друштву никако се не може довести у везу са ловцима, спортским стрељаштвом и легалним власницима оружја уопште, посебно трофејног, већ управо са погрешним системом вредности који се емитује са режимских медија. Власт треба да се обрачуна са криминалом и нелегалном трговином оружјем, а не појединцима и удружењима који раде и привређују по закону или имају своје хобије који никога не угрожавају. Српски покрет Двери се обавезује да ће се у новом сазиву Народне скупштине посветити овој теми у функцији заштите интереса ловаца и легалних власника оружја.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: