Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Свакога дана нови порази косовске политике СНС

Неспособност актуелне власти да омогући одржавање избора на КиМ, упркос томе што се хвали својим пријатељствима на Западу, најбоље говори о фијаску косовске политике СНС и да сваки дан те антиуставне и погрешне политике доноси нове поразе за државу Србију и Србе на КиМ. 

   Позивам Владу Србије да упути хитан захтев генералном секретару УН, који је претпостављени шефу УНМИК-а (надлежном за цивилне послове на КиМ), да ова мисија УН омогући да се организују парламентарни избори у јужној српској покрајини. Позивамо се на Резолуцију 1244 СБ УН која признаје територијални интегритет Србије. ОЕБС није права адреса за решавање овог питања, пошто ОЕБС није надлежан за спровођење Резолуције 1244. ОЕБС, као и Курти, нуди „добре услуге” у циљу остварења права на гласање у иностранству, али КиМ за Србију није дијаспора. Поред обраћања генералном секретару УН, Влада Србије би морала да упутити ванредне захтеве Руској Федерацији и Народној републици Кини да иницирају сазивање седнице Савета безбедности због битног кршења Резолуције 1244 – онемогућавања спровођења парламентарних избора државе Србије на КиМ, чиме су дискриминисани грађани Србије на КиМ да остваре своје бирачко право и чиме се негира територијални интегритет Србије зајемчен Резолуцијом 12 44.

Од доласка СНС на власт 2012. године, статус Срба у јужној српској покрајини Косову и Метохији сваки дан је све гори. Пре доласка на власт обећавали су да ће поништити противуставне споразуме које је бивши режим склопио у Бриселу, а по доласку на власт не само да то нису учинили већ су отишли много даље у предаји КиМ. Бриселски споразуми које је СНС прихватила у ових 10 година водили су ка повлачењу државе Србије са севера КиМ, где сепаратистичке власти у Приштини нису имале никакву власт пре напредњака. Садашњи режим предао је албанским сепаратистима српску полицију, правосуђе, енергетику, телекомуникације, позивни број, а ових дана и све саобраћајне таблице са називима српских градова на Косову и Метохији. За то време Куртијев режим врши терор над Србима, свакодневно их хапси и малтретира, а они живе у хуманитарној катастрофи без довољно хране и лекова, због чега се огроман број одсељава са КиМ.

Једино решење да се овај тренд националних пораза заустави јесте смена актуелне власти на изборима 17. децембра. Позивам све оне који су против француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово и за очување КиМ у саставу Србије да свој глас на изборима дају изборној листи под редним бројем 4 МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери.

Ми гарантујемо да ће ова погубна политика садашње власти у протеклих 10 година бити поништена и промењена. Време је да променимо и преговарача и преговарачку платформу са наше стране јер све што је урадио владајући режим били су само порази и предаја наших националних и државних интереса на КиМ у руке сепаратиста са којима је СНС у коалицији.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор фотграфије: Бета/Милан Обрадовић 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: