Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Техничка Влада не сме да доноси стратешке одлуке

Данас је, испред канцеларије Повереника за информације од јавног значаја, одржана конференција за медије на којој је изнет захтев за увид у Споразум Републике Србије са Светском здравственом организацијом за 2022/2023. годину, који је потписао министар здравља Златибор Лончар.

    Конференцији су присуствовали: Александра Кнез-Милојковић – председник Савеза православних жена, Лидија Лабудовић – УГ Право на избор, Ивица Божић – председник Антиглобалиста Србије, Владимир Чичаревић – председник УГ Родитељи несталих беба Србије, Гордана Младеновић Покрет српске саборности, Нада Гладовић председник удружења Лекари и родитељи за науку и етику (ЛРНЕ), др Борислав Антонијевић – ЛРНЕ и Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери.

Овом приликом Бошко Обрадовић је изјавио следеће: „Србија више од месец дана по завршетку избора још увек нема коначне резултате парламентарних избора. Самим тим не постоји Народна скупштина, а Влада Србије је у вд, техничком мандату. То је ризичан политички период у коме техничка Влада не би смела да доноси било какве стратешке одлуке као што је увођење санкција Руској Федерацији или потписивање Споразума са Светском здравственом организацијом. Управо се ово друго догодило 4. априла када је министар Лончар потписао јавности до сада потпуно непознати Споразум са СЗО, а Влада одмах сутрадан започела његову примену. Ако узмемо у обзир да ресорно министарство избегава да објави документа везана за овај споразум и његову примену, постављамо питање шта се крије од јавности. Министарство здравља и Кризном штабу на челу са Златибором Лончаром нико више у Србији одавно ништа не верује због њиховог скандалозног рада у доба пандемије, а овакво бежање од јавности по питању поменутог мистеризног споразума додатно појачава сумње и бојазан шта се крије иза. Зато смо данас овде да тражимо хитно објављивање ових информација од јавног значаја и кажњавање свих оних који их крију. Али, и да још једном упозоримо техничку Владу да никакве стратешке одлуке не сме да доноси до формирања новог скупштинског сазива и нове Владе.“

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: