Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Тражим хитно привођење Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић

Када сам пре три године као народни посланик одржао серију конференција за медије у Народној скупштини и потом објавио књигу на тему КРИМИНАЛНИ КРУГОВИ – БЕЛА КЊИГА О КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ У ВРХУ МУП-А СРБИЈЕ И АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ СНС, сви режимски медији су ћутали и нису смели да пренесу ни реч.

    Сви главни актери мојих истраживања били су у том тренутку високопозиционирани и недодирљиви функционери СНС-а и МУП-а. Данас се већина режимских медија утркује да о томе пише и вести на тему криминалних активности врхушке СНС ставља на насловне стране. Разлог за то може бити двојак: или је у току обрачун између кланова унутар СНС или све ово служи да би се скренула пажња са предаје електроенергетског сектора Србије на КиМ лажној држави Косово, колапса ЕПС-а, огромне инфлације, бројних проблема домаће пољопривреде или других проблема са којима се суочавамо као грађани и друштво.

Све што су Небојша Стефановић, са једне стране, и Дијана Хркаловић и Владимир Ђукановић, са друге стране истог партијског врха СНС, рекли једно о другом ових дана може се са великим поверењем сматрати као тачно. Сви они, очекивано, оптужују другу страну за криминал, а прећуткују оно што су они дуго радили и то заједно и у истом тиму са другом страном коју сада оптужују. На тај начин желе да избегну сопствену кривичну и политичку одговорност, пребацујући све на оне друге са којима су заједно радили све време.

Први корак тужилаштва мора бити налог за привођење Небојше Стефановића, Владимира Ђукановића и Дијане Хркаловић и њихово задржавање у дужем притвору како не би утицали на друге сведоке. А онда би требало да уследе информативни разговори и привођења бројних других актера из моје књиге који су били део активности ове донедавно заједничке криминалне групе у врху СНС, почевши од бившег директора полиције Владимира Ребића па даље.

Ако до тога не дође или ако до тога дође а сви они након тога не буду одговарали пред законом, то ће бити најбољи доказ да је сва медијска фама ових дана искориштена само за унутрашње обрачуне у СНС пред формирање нове Владе и паралелно скретање пажње јавности са горућих тема и то по ко зна који пут на исти медијски начин. Међутим, све ово ипак доноси добробит за јавност која сада из режимских медија сазнаје колико је висок степен криминала и корупције у врху државе, као и неку врсту моралне сатисфакције за све нас који смо о овоме говорили годинама уназад и због тога као лидери опозиције били на најгори могући начин медијски клеветани и прогањани.

Бошко Обрадовић

Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: