Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Тражим хитно привођење Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић

Када сам пре три године као народни посланик одржао серију конференција за медије у Народној скупштини и потом објавио књигу на тему КРИМИНАЛНИ КРУГОВИ – БЕЛА КЊИГА О КРИМИНАЛУ И КОРУПЦИЈИ У ВРХУ МУП-А СРБИЈЕ И АКТУЕЛНЕ ВЛАСТИ СНС, сви режимски медији су ћутали и нису смели да пренесу ни реч.

    Сви главни актери мојих истраживања били су у том тренутку високопозиционирани и недодирљиви функционери СНС-а и МУП-а. Данас се већина режимских медија утркује да о томе пише и вести на тему криминалних активности врхушке СНС ставља на насловне стране. Разлог за то може бити двојак: или је у току обрачун између кланова унутар СНС или све ово служи да би се скренула пажња са предаје електроенергетског сектора Србије на КиМ лажној држави Косово, колапса ЕПС-а, огромне инфлације, бројних проблема домаће пољопривреде или других проблема са којима се суочавамо као грађани и друштво.

Све што су Небојша Стефановић, са једне стране, и Дијана Хркаловић и Владимир Ђукановић, са друге стране истог партијског врха СНС, рекли једно о другом ових дана може се са великим поверењем сматрати као тачно. Сви они, очекивано, оптужују другу страну за криминал, а прећуткују оно што су они дуго радили и то заједно и у истом тиму са другом страном коју сада оптужују. На тај начин желе да избегну сопствену кривичну и политичку одговорност, пребацујући све на оне друге са којима су заједно радили све време.

Први корак тужилаштва мора бити налог за привођење Небојше Стефановића, Владимира Ђукановића и Дијане Хркаловић и њихово задржавање у дужем притвору како не би утицали на друге сведоке. А онда би требало да уследе информативни разговори и привођења бројних других актера из моје књиге који су били део активности ове донедавно заједничке криминалне групе у врху СНС, почевши од бившег директора полиције Владимира Ребића па даље.

Ако до тога не дође или ако до тога дође а сви они након тога не буду одговарали пред законом, то ће бити најбољи доказ да је сва медијска фама ових дана искориштена само за унутрашње обрачуне у СНС пред формирање нове Владе и паралелно скретање пажње јавности са горућих тема и то по ко зна који пут на исти медијски начин. Међутим, све ово ипак доноси добробит за јавност која сада из режимских медија сазнаје колико је висок степен криминала и корупције у врху државе, као и неку врсту моралне сатисфакције за све нас који смо о овоме говорили годинама уназад и због тога као лидери опозиције били на најгори могући начин медијски клеветани и прогањани.

Бошко Обрадовић

Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: