Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Тражимо да се чује и страна ПРОТИВ на референдуму

Референдум о уставним променама најављен за 16. јануар нема нити једну карактеристику референдума и одвија се у потпуно противзаконитим околностима.

Наиме, у сваком народном изјашњавању на референдуму морају да постоје две стране, ЗА и ПРОТИВ, и да обе буду равноправне: у медијима и у референдумским одборима на бирачким местима, као и по питању одсуства злоупотребе државних ресурса. Све ово није случај када је у питању најављени референдум до кога је остало само месец дана. Зато захтевамо да се овакав антиреферендум одмах поништи и тема промене Устава стопира до следећих избора и поново отвори јавна расправа у новом сазиву Народне скупштине, јер су садашње уставне промене покренуте у недемократској процедури једнопартијског парламента без опозиције и јавне расправе.

Други начин изласка из ове референдумске кризе јесте да се страни ПРОТИВ, у коју спада и Српски покрет Двери са референдумском кампањом „НЕ ДАМО УСТАВ – РЕЦИ НЕ ПРОМЕНИ УСТАВА”, хитно омогуће сва права и равноправан статус. У том смислу, представници Двери у Привременом надзорном телу за медије, Радној групи за сређивање Јединственог бирачког списка и РИК-у хитно ће затражити да се сва ова радна тела изјасне по питању референдума који се планира у крајње недемократским условима. Уколико власт не прихвати нормалне и основне демократске услове за одржавање референдума, то може и треба да буде разлог за нове протесте грађана Србије, а један од завршних видова народног бунта биће и излазак на референдум и гласање ПРОТИВ ове власти и промена Устава.

Српски покрет Двери позива комплетну опозицију и јавност да подигнемо глас против оваквог невидљивог и једнопартијског референдума који је цензурисан у медијима и који практично не постоји, јер је то једини начин да власт победи на њему. Уколико се алармира читава јавност, власт ће изгубити јер грађани Србије у већини не желе промену Устава по директиви из Брисела, нити да о избору судија и тужилаца одлучују странци.

За Српски покрет Двери је посебан проблем што се на овај начин отвара пут за избацивање преамбуле о КиМ из Устава Србије, наметање обавезне вакцинације и сталних ковид пропусница, насељавање миграната или отварање рудника литијума широм Србије од стране „Рио Тинта”, а то не смемо дозволити ако желимо добро Србији и грађанима. Зато: НЕ ДАМО УСТАВ! НЕ ДАМО СРБИЈУ! НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ! РЕЦИ НЕ ПРОМЕНИ УСТАВА!

Позивамо посебно све патриотске, државотворне, суверенистичке и уставобранитељске политичке организације, удружења грађана и интелектуалце да формирамо заједнички фронт за одбрану Устава. Само заједничким снагама сви уставобранитељи могу зауставити промену Устава и стварање од Србије бриселске колоније у којој се убудуће неће питати грађани Србије већ комесари из ЕУ. Власт која од Србије прави не само колонију него и депонију мора пасти, а први корак је референдум 16. јануара и гласање ПРОТИВ актуелне власти и промена Устава.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Бошко Обрадовић: Тражимо да се чује и страна ПРОТИВ на референдуму

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: