Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Три блока у Народној скупштини – бивша, садашња и будућа власт

Први дани заседања новог сазива Народне скупштине показали су слику будућег парламентарног живота и српске политичке сцене у целини у Србији.

    На једној страни се налази актуелна власт која већ 10 година води државу, коју чине бројни прелетачи из различитих странака и много кадрова са купљеним дипломама и плагираним докторатима који су огрезли у криминал и корупцију. На другој страни се налази бивша власт и нове политичке снаге на левици које су окренуте западној политичкој агенди на Балкану и као прозападна опозиција надају се доласку на власт уз помоћ својих западних пријатеља.

Нови парламент доноси и нову реалност да више ово неће бити само два политичка блока која се непрестано смењују на власти, вештачки одржавајући једни друге као једине две политичке опције у Србији. Појавио се и трећи, патриотски блок политичких организација који чине Српска коалиција НАДА, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери. Ово је трећи пут и пол у парламенту и на српској политичкој сцени на који се мора рачунати и који представља будућност српске политике и будућу власт. То је тенденција у читавој Европи која говори о расту суверенистичких политичких опција које на првом месту држе до породичних и традиционалних вредности, националних и државних интереса, домаће привреде и пољопривреде, као и еколошког и економског патриотизма који значи да оно што су домаћи економски интереси у банкарству, трговини, производњи и природним ресурсима не сме припасти странцима.

За Трећи пут је карактеристично да се противи признању лажне државе Косово, увођењу санкција Русији, уласку Србије у НАТО, насељавању миграната, геј парадама, обавезној вакцинацији…, као и да подржава повратак редовног служења војног рока, доношење резолуције о геноциду над Србима у НДХ, преиспитивање бриселских споразума и повратак теме КиМ у СБ УН, српске интеграције и ближе односе Србије са РС и Црном Гором, као и свим Србима у расејању.

За српску политику је од огромног значаја да је прошло време двопартизма и непрестаног кружења само између бивше и садашње власти, већ да смо добили и трећу политичку опцију коју чине нови људи који до сада нису били на власти и који доносе нове политичке идеје и некомпромитоване кадрове. Зато ће нови скупштински сазив бити много интересантнији, а српска политичка сцена никада више иста. Смена генерација је директно пред нама и ново време долази – време Патриотског блока и суверенистичке политике у којој је Србија на првом месту.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

*Извор: nacija.net
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: