Бошко Обрадовић: Три блока у Народној скупштини – бивша, садашња и будућа власт

Први дани заседања новог сазива Народне скупштине показали су слику будућег парламентарног живота и српске политичке сцене у целини у Србији.

На једној страни се налази актуелна власт која већ 10 година води државу, коју чине бројни прелетачи из различитих странака и много кадрова са купљеним дипломама и плагираним докторатима који су огрезли у криминал и корупцију. На другој страни се налази бивша власт и нове политичке снаге на левици које су окренуте западној политичкој агенди на Балкану и као прозападна опозиција надају се доласку на власт уз помоћ својих западних пријатеља.

Нови парламент доноси и нову реалност да више ово неће бити само два политичка блока која се непрестано смењују на власти, вештачки одржавајући једни друге као једине две политичке опције у Србији. Појавио се и трећи, патриотски блок политичких организација који чине Српска коалиција НАДА, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери. Ово је трећи пут и пол у парламенту и на српској политичкој сцени на који се мора рачунати и који представља будућност српске политике и будућу власт. То је тенденција у читавој Европи која говори о расту суверенистичких политичких опција које на првом месту држе до породичних и традиционалних вредности, националних и државних интереса, домаће привреде и пољопривреде, као и еколошког и економског патриотизма који значи да оно што су домаћи економски интереси у банкарству, трговини, производњи и природним ресурсима не сме припасти странцима.

За Трећи пут је карактеристично да се противи признању лажне државе Косово, увођењу санкција Русији, уласку Србије у НАТО, насељавању миграната, геј парадама, обавезној вакцинацији…, као и да подржава повратак редовног служења војног рока, доношење резолуције о геноциду над Србима у НДХ, преиспитивање бриселских споразума и повратак теме КиМ у СБ УН, српске интеграције и ближе односе Србије са РС и Црном Гором, као и свим Србима у расејању.

За српску политику је од огромног значаја да је прошло време двопартизма и непрестаног кружења само између бивше и садашње власти, већ да смо добили и трећу политичку опцију коју чине нови људи који до сада нису били на власти и који доносе нове политичке идеје и некомпромитоване кадрове. Зато ће нови скупштински сазив бити много интересантнији, а српска политичка сцена никада више иста. Смена генерација је директно пред нама и ново време долази – време Патриотског блока и суверенистичке политике у којој је Србија на првом месту.

Бошко Обрадовић

Председник Двери