Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: У току је изборна крађа у РИК-у, одговоран Миладин Ковачевић

Устав Србије донет је 2006. године са 3,6 милиона гласова ЗА, а данас би Вучићева власт да га мења са два пута мање изашлих бирача. Са укупном излазношћу испод 30% бирача јасно видимо зашто је морао бити укинут члан Закона о референдуму који је обавезивао на излазност од преко 50% од укупног броја бирача да би референдум успео.

Власт је најпре јуче учинила све да спречи чланове референдумских одбора из редова опозиције да приступе бирачким местима, а затим су покушавали да вештачки повећају гласање ван бирачког места и на тај начин краду гласове. Свуда тамо где опозиција није имала своје чуваре кутија вештачки је повећавана излазност и гласање за ДА, што је посебно рађено у селима и бирачким местима где су лажно гласали бирачи са Косова и Метохије којих заправо није ни било.

Упркос свему, НЕ је победило у највећим градовима Србије и РИК о томе ћути да би оставио простор за лажирање изборних резултата. Опет се понавља 2016. година и изборна крађа од стране СНС-а, а виновник је исти – Миладин Ковачевић, директор Завода за статистику. Како је могуће да је опција НЕ победила у Београду и другим највећим градовима у Србији где је највећи број бирача, а да је изгубила у укупном скору? То није могуће.

Посебно је скандалозно да Александар Вучић глуми РИК и први саопштава резултате референдума, притом дајући нетачне и немогуће бројке. Наиме, према његовим лажним резултатима, што показује обична математика, за опцију ДА гласало је 60,48 % грађана, за опцију НЕ 39,52, а неважећих листића било је 1,01%, што укупно износи 101,01%! Из овога се одмах види циљ власти: да лажира резултате и да опцију ДА вештачки подигне изнад 60%, а опцију не вештачки спусти испод 40%, док је изборни резултат најмање изједначен. Зато прави резултат референдума вечерас бранимо на протесту испред РИК-а у 18 часова.

Србија је масовно рекла НЕ уценама из ЕУ, НЕ Сорошевим променама Устава, НЕ Вучићевој власти, НЕ издаји Косова и Метохије, НЕ „Рио тинту”. Уставобранитељи и патриоте су показали снагу, а они из опозиције који су бојкотовали референдум помогли су Вучићу. Да су сви из опозиције јуче позвали да се изађе на референдум и гласа НЕ синоћ бисмо заједно славили убедљиву победу над Вучићевом влашћу. Али, сада нема назад, ово је било прво полувреме, резултат је изједначен и имамо велику шансу да победимо на изборима 3. априла.

Владајући режим је почео да се љуља и можемо да га победимо на следећим изборима. Двери настављају сарадњу и укрупњавање са другим патриотама и уставобранитељима у један широки опозициони Патриотски блок за изборе на свим нивоима. Данас смо сви заједно показали да имамо озбиљну снагу и да бисмо лагано победили да није било бојкота референдума од стране дела колега из опозиције. Идемо даље, борба се наставља! Вучићев режим је начет – докусуримо их 3. априла! Али, прво да одбранимо референдумску изборну вољу грађана Србије коју РИК управо жели да преиначи и покраде.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: