Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Укинут је и рад више скупштинских одбора

Као народни посланик обратио сам се председницима пет скупштинских одбора са више предлога за допунске тачке дневног реда наредних седница, као и предлозима за формирање пододбора и организацију јавних слушања на различите теме. 

       У питању су: одбор у коме сам заменик председника – Одбор за здравље и породицу, два одбора у којима сам члан – Одбор за КиМ и Одбор за права детета, један одбор у коме сам заменик члана – Одбор за културу и информисање, и један одбор у коме нисам члан, али сам веома заинтересован за његов рад – Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво. Желим јавно да се захвалим Синиши Ковачевићу, председнику Одбора за културу и информисање, и Марку Атлагићу, председнику Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, који су ми се одмах јавили након добијања мог дописа и са којима сам извршио консултације у вези са предлозима које сам им послао. Обојица су показала интересовање за моје предлоге и спремност да се нађу на некој од следећих седница одбора којима су на челу.

За разлику од њих, председници остала три одбора – за права детета, за КиМ и за здравље и породицу, Владимир Орлић, Милован Дрецун и Дарко Лакетић нису ме удостојили ни одговора. Ови одбори се нису састали више месеци и нема никакве назнаке да ће ускоро бити било каква седница. То је посебно проблематично у случају Одбора за КиМ који шест месеци није имао седницу отворену за јавност, док за то време власт преговара, прихвата и почиње да примењује противуставни француско-немачки споразум о КиМ. Одбор за здравље и породицу такође се није састао од децембра прошле године и од избора нове Владе није имао на дневном реду тромесечне извештаје о раду надлежног министра здравља. А председник Одбора за права детета је одбио да закаже седницу на захтев свих народних посланика из опозиције на тему стања у центрима за социјални рад и практично је укинуо рад овог веома важног одбора као и пленумске седнице уопште. Све ово нам говори да је не само укинуто редовно пролећно заседање Народне скупштине у пленуму већ се максимално ограничава и рад скупштинских одбора који не врше своју основну функцију, а то је контрола рада извршне власти.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: