Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Ванредни избори на свим нивоима, а не Вучићеве форе и фазони

Српски покрет Двери, заједно са колегама из патриотске и државотворне опозиције (Нови ДСС, ПОКС и Српска странка Заветници), већ више од месец дана тражи оставку председника Републике и Владе Србије и ванредне изборе на свим нивоима. 

      Разлог је кршење Устава Србије због француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово, који је Александар Вучић прихватио 27. фебруара у Бриселу и чија је примена почела од прихватања анекса 18. марта у Охриду. На прошлим изборима владајућа коалиција није кандидовала никакав француско-немачки споразум, о њему се није изјаснила ни Влада ни Народна скупштина, председник Републике је изашао ван оквира својих уставних надлежности и зато треба да поднесе оставку и да идемо на ванредне изборе.

Све друго су Вучићеве медијске форе и фазони у којима нећемо учествовати. Нека актуелна власт распише изборе на свим нивоима, што значи председничке, парламентарне, покрајинске и локалне у свим градовима и општинама, па да видимо шта грађани мисле о њиховој спремности да се одрекну Косова и Метохије, да уводе санкције Сирији, Белорусији и Русији, да приватизују ЕПС и да праве заједничке војне вежбе са НАТО пактом у Србији. Све то није било у њиховом предизборном програму па их позивам да распишу изборе и грађанима представе ову своју нову политику пристајања на ове нове западне притиске и уцене. Власт се још увек није изјаснила о овом нашем захтеву јер се плаши ванредних избора и свесна је пада рејтинга владајуће коалиције и раста подршке грађана патриотској и државотворној опозицији. Тај тренд ће се само наставити у будућности, а власт неће моћи да побегне од избора, ма колико то сада покушавала.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: