Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Ванредни избори на свим нивоима, а не Вучићеве форе и фазони

Српски покрет Двери, заједно са колегама из патриотске и државотворне опозиције (Нови ДСС, ПОКС и Српска странка Заветници), већ више од месец дана тражи оставку председника Републике и Владе Србије и ванредне изборе на свим нивоима. 

      Разлог је кршење Устава Србије због француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово, који је Александар Вучић прихватио 27. фебруара у Бриселу и чија је примена почела од прихватања анекса 18. марта у Охриду. На прошлим изборима владајућа коалиција није кандидовала никакав француско-немачки споразум, о њему се није изјаснила ни Влада ни Народна скупштина, председник Републике је изашао ван оквира својих уставних надлежности и зато треба да поднесе оставку и да идемо на ванредне изборе.

Све друго су Вучићеве медијске форе и фазони у којима нећемо учествовати. Нека актуелна власт распише изборе на свим нивоима, што значи председничке, парламентарне, покрајинске и локалне у свим градовима и општинама, па да видимо шта грађани мисле о њиховој спремности да се одрекну Косова и Метохије, да уводе санкције Сирији, Белорусији и Русији, да приватизују ЕПС и да праве заједничке војне вежбе са НАТО пактом у Србији. Све то није било у њиховом предизборном програму па их позивам да распишу изборе и грађанима представе ову своју нову политику пристајања на ове нове западне притиске и уцене. Власт се још увек није изјаснила о овом нашем захтеву јер се плаши ванредних избора и свесна је пада рејтинга владајуће коалиције и раста подршке грађана патриотској и државотворној опозицији. Тај тренд ће се само наставити у будућности, а власт неће моћи да побегне од избора, ма колико то сада покушавала.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: