Бошко Обрадовић: Већ се назиру обриси обнове Краљевине Србије

Поводом абдикације принца Петра

Желео бих најпре јавно да поздравим гест принца Петра Карађорђевића који је не само братски већ и државнички потез који води рачуна о будућности монархије у Срба. Његово повлачење у корист млађег брата који се вратио у Србију сведочи о несебичној и државотворној свести у најбољој традицији Карађорђевића.

Принц Филип је изузетно позитивна личност и пример за понашање једног члана Краљевског Дома који је омиљен у народу. Његов повратак у Србију обрадовао је све монархисте, а његова женидба Српкињом и прво краљевско венчање у Србији после толико деценија одушевили су све којима је стало до светле прошлости. Врхунац је било рођење и крштење првог Карађорђевића у Отаџбини после 100 година, принчевића Стефана.

Принца Филипа истиче разбијање свих негативних стереотипа којима су деценијама уназад намерно етикетирани чланови Краљевског Дома. Он не живи на Двору већ у приватном аранжману, ради и живи од свога рада, дете му иде у државни вртић и стално је присутан у свом народу где се понаша потпуно природно и дружељубиво. Оно што је посебно важно јесте програм његових посета светим местима, Косову и Метохији и српским земљама у региону, везаност за Српску православну цркву, духовност и историју свога народа, са јасном израженом националном свешћу, али и грађанском савешћу да увек стане на страну истине и правде. Такав Карађорђевић нам је био потребан и Бог га је послао. Добили смо достојног наследника Престола и будућег Краља. Хвала и слава Богу на томе.

Већ сада могу се видети обриси обнове Краљевине Србије која долази. Са абдикацијом принца Петра у корист принца Филипа и рођењем Стефана Карађорђевића у Србији пут је трасиран.

Учинићу све као будући народни посланик да се у Народној скупштини отвори јавна расправа на тему повратка монархије, јер је дошло време да грађани чују да постоји и други облик државног уређења изузев републиканског. Такав облик владанине има 15 најуспешнијих европских земаља и не видим нити један једини разлог зашто се Србија не би вратила својој најбољој историјској традицији, прекинутој за време комунизма.

Бошко Обрадовић

Председник Двери