Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Већ се назиру обриси обнове Краљевине Србије

Поводом абдикације принца Петра

    Желео бих најпре јавно да поздравим гест принца Петра Карађорђевића који је не само братски већ и државнички потез који води рачуна о будућности монархије у Срба. Његово повлачење у корист млађег брата који се вратио у Србију сведочи о несебичној и државотворној свести у најбољој традицији Карађорђевића.

Принц Филип је изузетно позитивна личност и пример за понашање једног члана Краљевског Дома који је омиљен у народу. Његов повратак у Србију обрадовао је све монархисте, а његова женидба Српкињом и прво краљевско венчање у Србији после толико деценија одушевили су све којима је стало до светле прошлости. Врхунац је било рођење и крштење првог Карађорђевића у Отаџбини после 100 година, принчевића Стефана.

Принца Филипа истиче разбијање свих негативних стереотипа којима су деценијама уназад намерно етикетирани чланови Краљевског Дома. Он не живи на Двору већ у приватном аранжману, ради и живи од свога рада, дете му иде у државни вртић и стално је присутан у свом народу где се понаша потпуно природно и дружељубиво. Оно што је посебно важно јесте програм његових посета светим местима, Косову и Метохији и српским земљама у региону, везаност за Српску православну цркву, духовност и историју свога народа, са јасном израженом националном свешћу, али и грађанском савешћу да увек стане на страну истине и правде. Такав Карађорђевић нам је био потребан и Бог га је послао. Добили смо достојног наследника Престола и будућег Краља. Хвала и слава Богу на томе.

Већ сада могу се видети обриси обнове Краљевине Србије која долази. Са абдикацијом принца Петра у корист принца Филипа и рођењем Стефана Карађорђевића у Србији пут је трасиран.

Учинићу све као будући народни посланик да се у Народној скупштини отвори јавна расправа на тему повратка монархије, јер је дошло време да грађани чују да постоји и други облик државног уређења изузев републиканског. Такав облик владанине има 15 најуспешнијих европских земаља и не видим нити један једини разлог зашто се Србија не би вратила својој најбољој историјској традицији, прекинутој за време комунизма.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: