Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Видовдански протест у Београду као знак подршке Србима на КиМ

На данашњој конференцији за медије, одржаној у просторијама Градске организације Српског покрета Двери у Чачку, Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Двери, изјавио је следеће: 

     Позивам све родољубе, без обзира на било какве политичке разлике, да се у среду, 28. јуна, на велики црквени и државни празник Видовдан, одазовемо позиву Покрета за одбрану Косова и Метохије и дођемо на Видовдански протест који почиње у 19 часова испред цркве св. Марка у Београду. То је најмање што може да урадимо како бисмо показали солидарност са Србима на Косову и Метохији који трпе терор албанских сепаратистичких власти у Приштини. Имамо дуг према нашој браћи и сестрама на КиМ да покажемо да нам је стало до њих и подигнемо свој глас против насиља над њима, као и да затражимо хитно пуштање на слободу свих ухапшених Срба у протеклом периоду. Актуелна власт ништа не ради по том питању, њихова политика према КиМ је пропала и довела нас у ову лошу позицију, и било би поштено да поднесу оставке и омогуће да неко други дође у прилику да нешто промени у борби за очување КиМ у саставу Србије.

Српски покрет Двери је учествовао у формулисању заједничких захтева опозиције који су били основ за покретање протеста „Србија против насиља”. Присутни смо на протестима али нисмо организатори и нисмо се гурали у прве редове и на било који начин присвајали ове протесте. Такође, учествујемо у организацији и присуствујемо протестима против насиља и власти који се одржавају широм Србије. Посебно бих истакао протест који је прошлог петка одржан у Чачку и на коме су истакнути захтеви за смену како републичке тако и локалне власти у нашем граду на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем. У „Белој књизи”, посвећеној теми 10 година неодговорне власти СНС-а у Чачку, указали смо на 44 питања која говоре о томе зашто актуелна градска власт мора да оде, а у прошлонедељном захтеву за оставку градоначелника истакли и оно најважније: директну одговорност за урушавање три моста: у селу Јанчићима, Овчар Бањи и између Мрчајеваца и Слатине због чега је дошло и до погибија и губитака људских живота.

Ако већ скоро два месеца власт не испуњава захтеве са протеста, онда нема друге сем затражити одговорност оних који нису испунили захтеве, а то су Влада Србије и председник Републике. Они су одговорни и за прихватање и примену погубног и противуставног француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово. 

Они морају да оду, а да дође прелазна Влада према договору власти и опозиције у Народној скупшптини, након чега бисмо ишли на ванредне изборе на свим нивоима у наредних 6-12 месеци. Прелазна Влада би омогућила слободу медија и гарантовала поштене изборе, а пре свега спречила да досадашња власт злоупотребљава бирачки списак, јавне ресурсе и медије. Ово је једини разумни, мирни и демократски начин за излазак из актуелне политичке кризе, а онда нека бољи победи на изборима. Ако власт сматра да је боља и да има бољи програм од опозиције, зашто се онда толико плаши прелазне Владе и поштених избора?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: