Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Видовдански протест у Београду као знак подршке Србима на КиМ

На данашњој конференцији за медије, одржаној у просторијама Градске организације Српског покрета Двери у Чачку, Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Двери, изјавио је следеће: 

     Позивам све родољубе, без обзира на било какве политичке разлике, да се у среду, 28. јуна, на велики црквени и државни празник Видовдан, одазовемо позиву Покрета за одбрану Косова и Метохије и дођемо на Видовдански протест који почиње у 19 часова испред цркве св. Марка у Београду. То је најмање што може да урадимо како бисмо показали солидарност са Србима на Косову и Метохији који трпе терор албанских сепаратистичких власти у Приштини. Имамо дуг према нашој браћи и сестрама на КиМ да покажемо да нам је стало до њих и подигнемо свој глас против насиља над њима, као и да затражимо хитно пуштање на слободу свих ухапшених Срба у протеклом периоду. Актуелна власт ништа не ради по том питању, њихова политика према КиМ је пропала и довела нас у ову лошу позицију, и било би поштено да поднесу оставке и омогуће да неко други дође у прилику да нешто промени у борби за очување КиМ у саставу Србије.

Српски покрет Двери је учествовао у формулисању заједничких захтева опозиције који су били основ за покретање протеста „Србија против насиља”. Присутни смо на протестима али нисмо организатори и нисмо се гурали у прве редове и на било који начин присвајали ове протесте. Такође, учествујемо у организацији и присуствујемо протестима против насиља и власти који се одржавају широм Србије. Посебно бих истакао протест који је прошлог петка одржан у Чачку и на коме су истакнути захтеви за смену како републичке тако и локалне власти у нашем граду на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем. У „Белој књизи”, посвећеној теми 10 година неодговорне власти СНС-а у Чачку, указали смо на 44 питања која говоре о томе зашто актуелна градска власт мора да оде, а у прошлонедељном захтеву за оставку градоначелника истакли и оно најважније: директну одговорност за урушавање три моста: у селу Јанчићима, Овчар Бањи и између Мрчајеваца и Слатине због чега је дошло и до погибија и губитака људских живота.

Ако већ скоро два месеца власт не испуњава захтеве са протеста, онда нема друге сем затражити одговорност оних који нису испунили захтеве, а то су Влада Србије и председник Републике. Они су одговорни и за прихватање и примену погубног и противуставног француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово. 

Они морају да оду, а да дође прелазна Влада према договору власти и опозиције у Народној скупшптини, након чега бисмо ишли на ванредне изборе на свим нивоима у наредних 6-12 месеци. Прелазна Влада би омогућила слободу медија и гарантовала поштене изборе, а пре свега спречила да досадашња власт злоупотребљава бирачки списак, јавне ресурсе и медије. Ово је једини разумни, мирни и демократски начин за излазак из актуелне политичке кризе, а онда нека бољи победи на изборима. Ако власт сматра да је боља и да има бољи програм од опозиције, зашто се онда толико плаши прелазне Владе и поштених избора?

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: