Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Власт крши Споразум

Правни тим Српског покрета Двери утврдио је да је владајући режим мимо „Споразума о унапређењу услова за одржавање избора“ убацио још најмање пет законских измена које су проблематичне или уопште нису предвиђене Споразумом.

    Прва је укидање жреба за редослед на листи председничких кандидата јер Александар Вучић очито има потребу да буде први на листи по сваку цену. Други и много већи проблем је смањење финансијских средстава која су до сада следовала из државног буџета свим председничким кандидатима у првом кругу председничких избора, као и скраћење рока за предају изборних листи. Проблематично је и то што се омогућава да један бирач може да подржи више изборних листи, јер је наш захтев био другачији: да се само прекобројни потписи за предају изборне листе на било ком нивоу не рачунају као дупли потписи. Посебан вид притиска на опозицију је обавеза да на штампаном предизборном материјалу стоји име штампарије.

Очито је да смо ушли у нову фазу предизборних игара владајућег режима. До сада су углавном кршили постигнути Споразум, посебно у току референдумске кампање када на медијима није могла да се чује страна против уставних промена, а сада очито желе да у законске измене убаце и неке ствари о којима уопште није било дијалога. Захтевамо од власти да се посвете примени Споразума, посебно у сфери медија где највеће медијске куће још увек нису доставиле свој план рада, што су биле обавезне према Споразуму. РЕМ још увек није почео да Привременом надзорном телу за медије доставља извештај о раду телевизија са националном фреквенцијом по питању равномерне заступљености свих политичких опција у овом предизборном периоду. Сви представници Српског покрета Двери у радним телима проистеклим из Споразума реаговаће на сваки облик кршења Споразума и инсистирати на доследној примени.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: