Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Време је за истину о комунистичким злочинима и јавну расправу о монархији

Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК предала је у скупштинску процедуру Декларацију о осуди злочина тоталитарног комунистичког режима и Препоруку Влади Србије о отварању јавне расправе о обнови монархије.

    Иако свесни да ово, усред огромних социјално-економских проблема, није најважније друштвено питање данас, ово је ипак наш дуг према свим жртвама комунизма, као и према нашим партнерима из Патриотског блока који су нас подржали на изборима: Равногорском покрету и Српској лиги за реституцију. После 78 година крајње је време да се сазна пуна истина о револуционарном насиљу након ослобођења Србије од нацистичке окупације, свим злочинима тоталитарног комунистичког режима и свргавању монархије мимо воље народа. Парламентарна скупштина Савета Европе је у две резолуције, 1996. и 2006. године, осудила комунистички тоталитаризам и то треба да учини и Србија. Такође, у Скупштини Србије су посебном декларацијом 2013. године осуђени комунистички злочини против мађарских цивила 1944. и 1945. године, али то никада није урађено за српске жртве комунистичког терора из истог периода, па ту историјску неправду треба исправити.

Декларација предвиђа пуну истину о свим још увек неоткопаним масовним гробницама, именима страдалника и џелата, подизање споменика невиним жртвама и отварање тајних досијеа и архива. Посебно смо инсистирали на враћању отете имовине приватним лицима после 1944. године, што још увек није урађено упркос законским обавезама.

Одузимање приватне и црквене имовине од стране тоталитарног комунистичког режима после Другог светског рата почетак је имовинско-правног насиља и хаоса који још увек траје и из кога не можемо изаћи ако не подвучемо црту и не исправимо ову неправду. Тек када ово све буде испуњено стичу се услови за потпуно национално помирење потомака зараћених страна у грађанском рату 1941-1945. године, што је и најважнији, суштински циљ ове скупштинске декларације Двери и Патриотског блока

Додатно смо предложили Народној скупштини да посебном препоруком Влади Србије покрене јавну расправу о обнови монархије као јединог правог државног уређења Србије кроз читаву њену историју, сем за време турског и комунистичког ропства. После осам деценија дошло је време да се чује и другачији поглед на Краљевину и понуде аргументи зашто је монархија бољи принцип и уређење државе од републике. Не видимо зашто би било ко бежао од јавне расправе ЗА и ПРОТИВ монархије. Ми дубоко верујемо да су аргументи на страни монархије и једино то може бити разлог да се ова јавна расправа спречи.

Такође, остајемо при нашим старим предлозима да тзв. Кућа цвећа буде претворена у Музеј жртва комунистичког терора, а посмртни остаци Јосипа Броза Тита, ако се уопште тамо налазе, буду измештени у његов родни Кумровец, ако је то уопште место његовог рођења. Такође, држава Србија треба да открије гробно место ђенерала Драже Михаиловића, првог герилца у окупираној Европи под нацизмом, да достојно обележи његов гроб и подигне му споменик у српској престоници. Ово је завет и обећање које Српски покрет Двери даје да ће бити испуњено по нашем доласку на власт.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: