Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић да откаже контрамитинг, одржавање тог скупа шири поделе у друштву

Председник Двери Бошко Обрадовић позвао је председника Србије и лидера Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића да откаже „контрамитинг“, најављен за петак, 26. мај у Београду. 

    Обрадовић је оценио да најава одржавања тог скупа представља „опасну поруку грађанима која шири даље поделе и сукобе у нашем друштву.

„Због контрамитинга и огромног броја аутобуса за присилно довођење грађана у Београд, данас се по Србији отказују екскурзије, бројна путовања спортских екипа јер за њих нема аутобуса“, казао је лидер Двери на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Позвао је грађане да у четвртак, 25. маја учествују у Спасовданској литији у Београду која по његовим речима, треба да буде симбол помирења, националног јединства и „окупљања око правих вредности“.

„Мора се мењати систем вредности који влада деценијама и који је довео до последњих трагедија“, навео је Обрадовић. 

Поновио је да Двери траже оставку кабинета Ане Брнабић и формирање техничке, прелазне Владе која би припремила услове за слободне изборе.

„Подржавамо захтеве за оставке министра унутрашњих послова, директора Безбедносно-информативне агенције, чланова Савета РЕМ, за укидање телевизије Пинк за шта се Двери залажу још од 2017. године али се ништа неће десити ако их просто замене други представници режима. Нама је потребна промена наопаког система вредности“, казао је Обрадовић. 

*Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: