Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Вучић да поднесе оставку због пристанка да тзв. Косово уђе у међународне организације

У интервјуу за „Еуроњуз“ на енглеском језику председник Републике Александар Вучић недвосмислено је јавно потврдио да је спреман да подржи улазак лажне државе Косово у разне међународне организације, што представља отворени чин признања косовске независности са највише државне функције. Зато нема друге могућности већ да председник Републике због овог јавног чина кршења Устава и своје председничке заклетве хитно поднесе оставку. 

    Из онога што је јавно рекао и потврдио проистиче да се Александар Вучић више неће противити да тзв. „Косово“ са целокупном српском историјском културном баштином буде примљено у УНЕСКО? Са имовином Српске Православне Цркве, патријаршијским Пећким Троном, Дечанима, Грачаницом, Љевишком, Зочиштем, Драганцем и још више од 1000 српских светиња? Да ли ће после тога сва наша културна баштина и светиње на КиМ остати српске или постати албанске, уз сагласност врха наше државе? Са тим се очигледно Вучић јавно сагласио, као и за пријем лажне државе Косово у Интерпол, ЕУ, НАТО, УН… То српски народ треба да зна. Што се тиче уласка у Савет Европе пилатовски пере руке, говорећи да приштинским сепаратистима за покретање процедуре „није потребна Србија за то“. А зашто до сада нису успели да покрену процедуру за то и шта држава Србија тренутно ради на међународном дипломатском плану да их у томе спречи?

После Вучићеве јавне сагласности да лажна држава Косово може да уђе у разне међународне организације додатно ће бити појачан притисак на све државе унутар ЕУ и НАТО које нису признале сецесију наше јужне покрајине да и оне признају косовску независност. Јер, зашто би они били већи Срби од Срба и зашто би се они даље противили признању лажне државе Косово ако је председник Србија пристао на то?

Овом Вучићевом изјавом угрожен је сам опстанак српског народа и државе не само на Косову и Метохији. Зато га позивам да поднесе оставку на функцију председника Републике и своју нову политику према КиМ прво кандидује на ванредним изборима. 

Очекујем да ће исту поруку добити и од више хиљада патриота сабраних на сутрашњем великом националном окупљању у Београду испред Храма Светог Саве у 18 часова, одакле ће кренути шетња до Председништва поводом годишњице мартовског погрома над Србима на КиМ 2004. године. Биће то једно свенародно упозорење председнику Републике да је пут којим је кренуо противуставан и капитулантски, да нико за то није гласао када је заокружио његово име на изборима и да мора да поднесе оставку и врати мандат народу.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: