Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић је прекршио војну неутралност Србије

Црвених тепих на коме је дочекан у Београду генерални секретар НАТО, који нас је бомбардовао и убијао нашу децу, само је врхунац прозападне политике актуелне власти СНС. 

     Почели су са довођењем Шредера на страначки митинг на годишњицу почетка НАТО бомбардовања Србије, наставили са ангажовањем ратног злочинца Тонија Блера за саветника у Влади Србије и са финансијском подршком за Фондацију Клинтонових, да би у међувремену склопили више споразума са НАТО и дозволили америчком амбасадору Хилу да контролише наше касарне у Рашкој области и постројава нашу војску. Ако представници државе морају да се сретну са неким из НАТО, могу то да ураде на достојанствен начин, а не да их дочекују са сољу и погачом и на црвеном тепиху на коме стоји ненаоружани војнички строј.

Вучићева јучерашња најава да ће предложити Влади Србије заједничке војне вежбе са НАТО пактом — директно је кршњење војне неутралности Србије и укидање мораторијума на заједничке војне вежбе са било којом страном света док траје рат у Украјини, коју је донео Савет за националну безбедност. 

Зашто би Србија спроводила заједничке војне вежбе са НАТО који је директни учесник рата против Русије? Ово јасно опредељује актуелну власт на прозападну, НАТО страну у овом рату и говори о томе да је Вучић нешто дужан Западу. Ако је Вучић нешто дужан Западу који га је довео на власт, Србија није.

Посебно забрињава најава Ане Брнабић да ће проширити сарадњу са НАТО пактом у вези са етички контроверзним и недефинисаним темама вештачке интелигенције и биомедицине. Ово није први пут да Влада СНС најављује овакве експерименте без икакве јавне расправе и одлуке Народне скупштине. Већ је направљено више таквих проблематичних споразума о сарадњи са Клаусом Швабом и Светским економским форумом. Власт Вучић-Брнабић притом је прећутала срамну улогу КФОР-а на Косову и Метохији који ни на који начин не штити Србе од Куртијевог терора већ му асистира у окупацији севера КиМ где шиптарске војне базе и полицајци никада нису били присутни пре доласка СНС на власт и потписивања антиуставних бриселских споразума. И Вучић и Брнабић су пропустили да затраже повратак српских снага безбедности од генсека НАТО, што је међународна обавеза према Резолуцији 12 44 СБ УН. Подсећамо Уставни суд Србије да још увек није заузео став по иницијативи Усправне Србије за оцену уставности СОФА 1 и 2 споразума са НАТО који подразумевају коришћење војне инфраструктуре у Србији за интересе НАТО и ослобађање одговорности особља САД од било какве кривичне одговорности почињене на тлу Србије, што је апсолутно противзаконито и неприхватљиво.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: