Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић не сме на ванредне изборе

Једини начин да се разреши актуелна политичка и уставна криза јесте оставка председника Републике и Владе Србије и ванредни избори на свим нивоима. 

     То значи ванредни председнички, парламентарни, покрајински и локални избори у свим градовима и општинама. Александар Вучић је изашао ван својих уставних овлашћења, неовлашћено преговара о међународном споразуму којим се крши Устав и предаје Косово и Метохија сепаратистима у Приштини, за то нико није гласао на прошлим изборима нити се о томе расправљало у Народној скупштини и на телевизијама са националном фреквенцијом. Зато Вучић мора да поднесе оставку и ову своју нову политику према Косову и Метохији прво кандидује на ванредним изборима.

Међутим, како ствари стоје, Вучић не сме на ванредне изборе. Онај који се увек хвалио својим рејтинзима и изазивао опозицију на ванредне изборе, овога пута се ућутао и више их не спомиње. Разлог може бити или то да се уплашио пада сопственог рејтинга и раста подршке државотворној и патриотској опозицији (НАДА-Двери-Патриотски блок-Заветници), или под притиском Запада не сме да распише изборе док не примени француско-немачки ултиматум у потпуности у току ове године.

Добијамо све више информација из редова СНС и СПС да су одређени функционери и чланство незадовољни капитулантском политиком коју воде лидери ове две владајуће странке према Косову и Меохији. И њихови чланови се питају чиме су уцењени да морају да пристану на нови западни ултиматум. 

Ни Вучић ни Дачић више не помињу противљење уласку лажне државе Косово у Интерпол, УНЕСКО, ЕУ и НАТО већ само помињу да ће се противити чланству у УН, што не зависи од Србије већ од Русије и Кине које могу ставити вето у СБ УН. Присталице СНС и СПС се посебно чуде, као и други грађани Србије, зашто власт више и не помиње Резолуцију 12 44 СБ УН које нема у француско-немачком споразуму, као што не помињу ни Русију и Кину као савезнике у одбрани и очувању Косова и Метохије у саставу Србије. Посебно забрињава да се све преговара са онима који су нас бомбардовали, окупирали део наше територије, дозволили мартовски погром 2004, а сада нам као гарантују некакав споразум који није ништа друго него признање косовске независности којој Србија више неће стајати на путу ако се споразум примени. Зато су нови ванредни избори једино поштено и демократско решење за све ове недоумице око тога шта су лидери СНС и СПС причали пре избора, а шта сада раде.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: