Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић никада није демантовао да је спреман да подржи улазак лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, НАТО, ЕУ…

И после најновијег серијала изјава председника Републике уочи пута у Охрид на наставак договара са Куртијем око примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово — нисмо чули ништа ново. 

    И даље нема Вучићевог демантија Борељеве изјаве да су 27. фебруара и Вучић и Курти прихватили нови западни ултиматум оличен у француско-немачком споразуму, о коме више нема преговарања, па је зато и јавно објављен. Такође, председник Вучић никада јавно није рекао да ће се супротставити уласку лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, НАТО и ЕУ. Управо супротно томе, члан 4 став 2 Споразума јасно обавезује Србију да се више неће противити уласку тзв. Косова у било коју међународну организацију. Вучић још увек помиње само противљење чланству тзв. Косова у УН, док потпуно прећуткује у домаћој јавности оно што је изјавио за стране медије да је спреман да подржи улазак тзв. Косова у разне међународне организације. Одговорно тврдим да то значи да када после Охрида крене примена француско-немачког споразума то значи да се Вучићева власт више никада и нигде у међународним форумима неће супротстављати пријему лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, ЕУ, НАТО… Када друга албанска држава у покушају на Балкану, уз помоћ Вучићеве власти, опосли сва ова међународна признања, то ће свакако олакшати улазак у УН. Када пет држава чланица ЕУ и четири чланице НАТО које нису признале косовску независност, као и више од половине других држава света, виде овакав став Србије која се више не противи уласку тзв. Косова у разне међународне организације, зашто би они то радили?

Вучићеве папагајске изјаве да никада неће признати независност Косова и сагласити се са уласком тзв. Косова у УН служе само да би сакриле истину о томе да се прихватајући нови западни ултиматум сагласио са уласком лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, ЕУ, НАТО… Ако то није тако како ја тврдим, позивам Александра Вучића да ово јавно демантује или већ сутра у Охриду одбаци француско-немачки споразум у целости као једини прави доказ да није прихватио уцене из ЕУ. У супротном, треба да поднесе оставку и своју нову политику о КиМ кандидује на ванредним изборима. Грађане позивам да уочи Вучићевог пута у Охрид вечерас у Београду пошаљемо заједничку поруку у 18 часова испред Храма Светог Саве одакле ће кренути шетња до Председништва, којом ћемо обележити годишњицу мартовског погрома Срба на КиМ и послати јасно упозорење да Вучић нема мандат да предаје Косово и Метохију албанским сепаратистима у Приштини. За то га нико никада није овластио, то није кандидовао на изборима, то је супротно Уставу и његовој председничкој заклетви и време је да поднесе оставку и врати мандат народу ако није спреман да следи уставну обавезу борбе за очување КиМ у саставу Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: