Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Вучић никада није демантовао да је спреман да подржи улазак лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, НАТО, ЕУ…

И после најновијег серијала изјава председника Републике уочи пута у Охрид на наставак договара са Куртијем око примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово — нисмо чули ништа ново. 

    И даље нема Вучићевог демантија Борељеве изјаве да су 27. фебруара и Вучић и Курти прихватили нови западни ултиматум оличен у француско-немачком споразуму, о коме више нема преговарања, па је зато и јавно објављен. Такође, председник Вучић никада јавно није рекао да ће се супротставити уласку лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, НАТО и ЕУ. Управо супротно томе, члан 4 став 2 Споразума јасно обавезује Србију да се више неће противити уласку тзв. Косова у било коју међународну организацију. Вучић још увек помиње само противљење чланству тзв. Косова у УН, док потпуно прећуткује у домаћој јавности оно што је изјавио за стране медије да је спреман да подржи улазак тзв. Косова у разне међународне организације. Одговорно тврдим да то значи да када после Охрида крене примена француско-немачког споразума то значи да се Вучићева власт више никада и нигде у међународним форумима неће супротстављати пријему лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, ЕУ, НАТО… Када друга албанска држава у покушају на Балкану, уз помоћ Вучићеве власти, опосли сва ова међународна признања, то ће свакако олакшати улазак у УН. Када пет држава чланица ЕУ и четири чланице НАТО које нису признале косовску независност, као и више од половине других држава света, виде овакав став Србије која се више не противи уласку тзв. Косова у разне међународне организације, зашто би они то радили?

Вучићеве папагајске изјаве да никада неће признати независност Косова и сагласити се са уласком тзв. Косова у УН служе само да би сакриле истину о томе да се прихватајући нови западни ултиматум сагласио са уласком лажне државе Косово у УНЕСКО, Интерпол, ЕУ, НАТО… Ако то није тако како ја тврдим, позивам Александра Вучића да ово јавно демантује или већ сутра у Охриду одбаци француско-немачки споразум у целости као једини прави доказ да није прихватио уцене из ЕУ. У супротном, треба да поднесе оставку и своју нову политику о КиМ кандидује на ванредним изборима. Грађане позивам да уочи Вучићевог пута у Охрид вечерас у Београду пошаљемо заједничку поруку у 18 часова испред Храма Светог Саве одакле ће кренути шетња до Председништва, којом ћемо обележити годишњицу мартовског погрома Срба на КиМ и послати јасно упозорење да Вучић нема мандат да предаје Косово и Метохију албанским сепаратистима у Приштини. За то га нико никада није овластио, то није кандидовао на изборима, то је супротно Уставу и његовој председничкој заклетви и време је да поднесе оставку и врати мандат народу ако није спреман да следи уставну обавезу борбе за очување КиМ у саставу Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: