Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић прича о свему сем о тексту антиуставног споразума који је прихватио

Све што је председник Републике синоћ говорио у интервјуу на РТС1 је истина колико је истина да сам 2001. године, као апсолвент Филолошког факултета Универзитета у Београду, пустио Куртија из затвора. 

        Када је председник СНС спреман да тако отворено и брутално говори неистине о својим политичким противницима, оптужујући их за оно са чим немају апсолутно никакве везе, онда тек можемо замислити на шта је све спреман када је у питању очување власти по сваку цену.

Имали смо синоћ прилику да од Председника чујемо о свему и свачему сем о главној теми због које је гостовао на јавном медијском сервису, а то је садржај француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово који је прексиноћ, према сведочењу званичника ЕУ који су га и јавно објавили, прихватио у Бриселу. Вучић нити једног тренутка није демантовао Бореља да је тачно тај и такав текст споразума прихватио и да је остало само да се ради на његовој примени у наредним недељама.

Такође, Вучић је пропустио да одговори на захтев за оставком на функцију председника Републике коју су затражиле четири парламентарне политичке странке државотворне опозиције, из чега се може закључити да га та тема највише боли.

Подсећам јавност да СНС никада на изборима није кандидовала овај споразум, да он није био тема скупштинског заседања, да је супротан председничкој заклетви и Уставу Србије, да не помиње Резолуцију 12 44 СБ УН која КиМ третира као саставни део Србије и директно признаје независност Косова у неколико чланова (1, 2, 4, 5).

Зато је једино поштено и демократски да Александар Вучић заједно са Владом Србије поднесе оставку и да идемо на ванредне председничке и парламентарне изборе на којима онда СНС може да кандидује своју нову политику признања лажне државе Косово, па да видимо шта о томе мисле грађани. 

У супротном, следи велико национално окупљање које ће спречити власт да потпише један овакав капитулантски документ, док оног који га је већ прихватио ускоро чека кривична пријава за више кривичних дела: признавање капитулације или окупације, угрожавање територијалне целине и припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: