Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Вучићев предлог мера недовољан, потребна промена комплетног система вредности

Доста смо се бавили последицама. Време је да погледамо шта је узрок ненормалном, патолошком насиљу које је захватило наше друштво. Ништа се неће променити спуштањем старосне границе за кривичну одговорност са 14 на 12 година. 

Зашто је једно дете поубијало своје школске другове по схеми из видео игрица?

Какве су то видео игрице, филмови или други садржаји на интернету који су га инспирисали на овако монструозни масовни злочин?

Где су погрешили родитељи, где школа, где медији, где читаво друштво?

То су права питања која актуелна власт избегава. Док не променимо накарадни систем вредности у нашем друштву, ништа нећемо променити. Док не дође до обнове духовног и моралног система традиционалних вредности, сви други покушаји да се ово зло заустави неће дати резултате, јер не погађају суштину. Лично сматрам да најпре морамо променити оне који су на власти и који су креирали тренутни систем вредности. Није реално да нас они који су нас довели довде извуку из ове трагичне ситуације.

Зато ће посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок сутра предати у скупштинску процедуру сет додатних препорука Влади Србије за превенцију насиља у медијима и нашем друштву у целини. Поред оставки објективно одговорних министара културе, информисања, просвете и полиције, практично целе Владе Србије, затражићемо и оставку председника Савета РЕМ-а Оливере Зекић, укидање свих ријалити програма и свих других спорних садржаја који пропагирају насиље у медијима и на интернету, као и спровођење других препорука за превенцију насиља које смо предали још пре више месеци. Тражимо и хитну ванредну седницу свих надлежних скупштинских одбора: за права детета, здравље и породицу, културу и просвету, као и ванредно заседање Народне скупштине на ову тему. Ово је ванредно стање и не смемо дозволити да се све врати у досадашњу колотечину која нас је довела довде.

Позивамо просветни систем Србије да стане са радом док власт не реагује и док се просветним радницима и просвети, али и медијима и породици, не врати онај статус и улога у нашем друштву који заслужују и који је неопходна промена система вредности да нам се јучерашња трагедија никада више не би поновила.

Бошко Обрадовић

Председник Српског покрета Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: