Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучићев страх од избора и Дачићево асистирање свакој капитулацији

Сви се сећамо колико пута за ову деценију СНС власти су одржани ванредни избори у Србији. Они су чак постали редовна појава на српској политичкој сцени. Али, овога пута, након прихватања француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово, ванредни избори се више не помињу. 

    Два су могућа разлога: Александар Вучић је свестан сопственог пада рејтинга због капитулације пред новим западним ултиматумом и одлаже суочавање са том чињеницом, или су западни ментори актуелне власти у Србији запретили да нема избора док се француско-немачки споразум не примени у потпуности.

Било како било, Вучић је по ко зна који пут прекршио своје обећање које је овога пута гласило да ће ванредних избора бити ако их тражи опозиција. Државотворни блок патриотске опозиције, окупљен око Новог ДСС, ПОКС, Српске странке Заветници и Српског покрета Двери, који је на прошлим изборима заједно освојио преко 15% гласова, већ недељама тражи оставку председника Републике и Владе Србије и ванредне изборе на свим нивоима, али одговора нема. На Андрићевом венцу и у Немањиној 11 завладао је мук. Некада борбени Вучић, увек спреман на ванредне изборе, више не сме ни да помене ту могућност, а камоли да их организује.

А то је једино поштено и демократско решење за актуелну политичку кризу изазвану прихватањем француско-немачког споразума у Бриселу 27. фебруара и Анекса о примени Споразума 18. марта у Охриду. Владајуће странке на прошлим изборима нису помињале да ће прихватити овакав споразум, што је довољан разлог за ванредну проверу изборне воље грађана. Па нека владајућа већина на новим изборима кандидује своју нову политику признања лажне државе Косово и могућег увођења санкција Русији, које је најавио министар спољних послова Ивица Дачић. Ово не би била његова и СПС-ова прва капитулација и издаја српских националних интереса. Дачић је био део Милошевићеве власти која је издала Републику Српску Крајину, био је део ДОС-овог режима пљачке и економског пустошења државе, лично је потписао противуставни и издајнички Бриселски споразум 2013. године, а данас асистира Вучићу у прихватању новог западног ултиматума о признању лажне државе Косово и увођењу санкција Русији. Не заборавимо да Вучић данас нема већину без Дачића и да је одговорност обојице за кршење Устава и капитулацију у свему овоме данас заједничка.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: