Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучићева власт је слушкиња Брисела

Ако је Александар Вучић нешто дужан Бриселу и онима који су га довели на власт 2012. године, ред би био да то плати из свога џепа а не да то враћа променама Устава Србије.

Имамо власт која је слушкиња Брисела и која под уцена из ЕУ намеће уставне промене мимо воље народа и озбиљне јавне расправе. Читава процедура промене Устава је недемократска: одлуку је донео једнопартијски парламент без опозиције, два пута је мењан Закон о референдуму два месеца пре референдума, влада потпуни медијски мрак и не може да се чује страна ПРОТИВ. РИК се дрзнуо да грађанима шаље информацију о референдуму која садржи само аргументе за промене Устава, али не и оне против. Упркос свему томе, позивам све грађане Србије, без обзира на поделе на левицу и десницу, запад и исток, власт и опозицију, да сложно, гласно и јасно, из ината, кажемо НЕ промени Устава. Позивам све грађане који су против уласка Србије у ЕУ, а њих је преко половине, да тај свој став потврде на референдуму тако што ће рећи НЕ бриселским диктатима. Посебно треба рећи НЕ уставним променама из разлога што се избор судија и тужилаца измешта из Народне скупштине у сиву зону правосудних кланова и династија, комисија извршне власти и странаца који контролишу делове нашег правосуђа, а то не смемо допустити. Док правосуђе не постане заиста независно боље је да нека врста контроле ипак остане у рукама изабраних народних представника у парламенту.

Ако владајући режим на овакав недемократски начин наметне овај диктат из Брисела — шта је следеће? Да ли ће онда исто овако да наметну избацивање преамбуле о Косову и Метохији као саставном делу Србије из Устава? Да ли нас онда после референдума и избора чека и наметање обавезне вакцинације, сталних ковид пропусница, масовно насељавање миграната? Да ли ће исто овако да наметну и отварање рудника литијума широм Србије од стране злогласног „Рио Тинта“ и да нам загађују животну средину у Србији чувајући своју природу у Бриселу и Берлину? Да ли је ово само тренинг и увод за друге ствари? Толико је разлога зашто треба изаћи на референдум 16. јануара и гласати против уставних промена.

И она најважнија мотивација да кажемо НЕ уставним променама — пораз садашње власти на референдуму био би увод за њихов пораз и на изборима 3. априла. Има ли већег мотива за све оне који су против ове власти да изађу и гласају против Вучићеве власти и против промена Устава? Заједничким снагама, без обзира на све наше идеолошке и политичке разлике, можемо да зауставимо актуелну власт уцењену од стране ЕУ у покушају да од Србије направи колонију и депонију. Ми то можемо — заједно! Не дамо Устав! Не дамо светиње! Не дамо Србију! Српски Устав и Србија нису на продају!

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: