Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Вучићева власт је слушкиња Брисела

Ако је Александар Вучић нешто дужан Бриселу и онима који су га довели на власт 2012. године, ред би био да то плати из свога џепа а не да то враћа променама Устава Србије.

Имамо власт која је слушкиња Брисела и која под уцена из ЕУ намеће уставне промене мимо воље народа и озбиљне јавне расправе. Читава процедура промене Устава је недемократска: одлуку је донео једнопартијски парламент без опозиције, два пута је мењан Закон о референдуму два месеца пре референдума, влада потпуни медијски мрак и не може да се чује страна ПРОТИВ. РИК се дрзнуо да грађанима шаље информацију о референдуму која садржи само аргументе за промене Устава, али не и оне против. Упркос свему томе, позивам све грађане Србије, без обзира на поделе на левицу и десницу, запад и исток, власт и опозицију, да сложно, гласно и јасно, из ината, кажемо НЕ промени Устава. Позивам све грађане који су против уласка Србије у ЕУ, а њих је преко половине, да тај свој став потврде на референдуму тако што ће рећи НЕ бриселским диктатима. Посебно треба рећи НЕ уставним променама из разлога што се избор судија и тужилаца измешта из Народне скупштине у сиву зону правосудних кланова и династија, комисија извршне власти и странаца који контролишу делове нашег правосуђа, а то не смемо допустити. Док правосуђе не постане заиста независно боље је да нека врста контроле ипак остане у рукама изабраних народних представника у парламенту.

Ако владајући режим на овакав недемократски начин наметне овај диктат из Брисела — шта је следеће? Да ли ће онда исто овако да наметну избацивање преамбуле о Косову и Метохији као саставном делу Србије из Устава? Да ли нас онда после референдума и избора чека и наметање обавезне вакцинације, сталних ковид пропусница, масовно насељавање миграната? Да ли ће исто овако да наметну и отварање рудника литијума широм Србије од стране злогласног „Рио Тинта“ и да нам загађују животну средину у Србији чувајући своју природу у Бриселу и Берлину? Да ли је ово само тренинг и увод за друге ствари? Толико је разлога зашто треба изаћи на референдум 16. јануара и гласати против уставних промена.

И она најважнија мотивација да кажемо НЕ уставним променама — пораз садашње власти на референдуму био би увод за њихов пораз и на изборима 3. априла. Има ли већег мотива за све оне који су против ове власти да изађу и гласају против Вучићеве власти и против промена Устава? Заједничким снагама, без обзира на све наше идеолошке и политичке разлике, можемо да зауставимо актуелну власт уцењену од стране ЕУ у покушају да од Србије направи колонију и депонију. Ми то можемо — заједно! Не дамо Устав! Не дамо светиње! Не дамо Србију! Српски Устав и Србија нису на продају!

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: