Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић за „Данас“: Опозиција треба да иде у две одвојене идеолошке колоне

Председник и посланик Српског покрета Двери Бошко Обрадовић каже за Данас да сматра да би Народна странка Вука Јеремића требало да се нађе у предизборном блоку „државотворне, суверенистичке и патриотске“ опозиције, а не оне прозападне. 

       Обрадовић наводи да за следеће изборе на свим нивоима треба да дође до програмског укрупњавања у две или три опозиционе колоне – једна у којој би биле све “суверенистичке, државотворне и патриотске” опције, док прозападна опозиција не би требало да се нађе, каже, у не више од две колоне.

„Тако неће бити одлива гласова због вештачког спајања у једну, идеолошки хетерогену и неспојиву изборну листу, већ ће доћи до сабирања гласова у логичне идеолошке колоне. Тако неће бити бацања гласова испод цензуса, који се после прелију у додатне мандате за владајући режим. Верујем да ће то изазвати и појачани излазак на биралишта гласача који су незадовољни актуелном влашћу, све као што је био случај у Црној Гори”, наводи.

Председник Двери поручује да у у “државотворном блоку патриотске опозиције” поред странака с којима његова странка већ сарађује види и Народну странку Вука Јеремића.

„У државотворном блоку патриотске опозиције поред Српског покрета Двери и нашег Патриотског блока, видим пре свега Српску странку Заветници, коалицију НАДА (НДСС-ПОКС), али и Народну странку, и бројне друге ванпарламентарне политичке странке, удружења и истакнуте родољубиве интелектуалце”, каже Обрадовић. 

Упитан за изјаву председничка посланичке групе Народне странке Стефана Јовановић да протести не смеју бити платформа за припрему изборне кампање јер су кренули као комеморативни скупови због две велике трагедије, Обрадовић каже да је легитимно да их организатори претворе у своју предизборну кампању, али да онда то тако и треба да саопште грађанима.

„Ја сам присталица договора у опозицији око свега: од протеста, преко изборних колона, до изборних услова, међусобног ненападања и одбране изборних резултата, али за то су потребне две стране. Имам утисак да се прозападна опозиција определила за присвајање и монополизацију протеста, преко којих мисле да могу да направе најбољу предизборну кампању јер других политичких активности ван парламента и немају. Понављам опет, то је легитимно, али не води ка испуњењу захтева са протеста већ ка њиховом исцрпљивању у сврхе предизборне кампање. Циљ треба да стоји потпуно другачије постављен: ако власт не испуњава захтеве са протеста више од три месеца, једино решење је тотална обустава рада, генерални штрајк, блокаде институција и саобраћајница и општа грађанска непослушност. Све друго је губљење времена и неће уродити плодом. Изузев ако није циљ да се протести развуку до избора и послуже прозападној опозицији искључиво у сврху предизборне кампање”, каже председник Двери.

Поручује да је ова странка већ месецима у предизборној кампањи.

Он тврди да су Двери “једина политичка организација која је свакодневно на улици, на штандовима и пијацама” и додаје да деле имају неколико акције – деле новине са социјално-економским програмом “Сигурност за све”, летак за село и пољопривреду, летак за пензионере, нови програм за Војводину и град Београд. „Покренули смо и кампању “Једна је мајка” за обнову свих породилишта у Србији и акцију за бесплатне уџбенике, вртић и ужину од 1. септембра у свим градовима и општинама у Србији а не само у Београду”, поручује Обрадовић.

*Извор: Данас  

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: