Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић за „Директно.рс“: Божићно писмо православним верницима

Основна полазишта политичког деловања Српског покрета Двери заснована су на светосавском идентитету нашег народа кроз векове, што значи да ми на политику гледамо са православно-хришћанског становишта. На наступајућим општим изборима 3. априла заступаћемо, између осталих, и интересе свих оних којима је светосавски духовни и морални идентитет важан и лично и породично. То се односи не само на православне вернике већ и на све традиционалне верске заједнице којима је стало до правих вредности.

    Ако хоћемо да се сачува слобода хришћанске вере и заштити породица и традиционални морал у Србији, то је могуће само ако у Народној скупштини, где се доносе закони ове земље, постоје људи који се за те вредности боре, и који ће настојати да, када дођу на власт, у потпуности заштите верске слободе и права, као и породичне вредности које су данас на удару.

Српски покрет Двери је препознатљив по породичној политици и породичним шетњама, економском патриотизму и социјалној солидарности, залагању за повратак редовног служења војног рока, уставобранитељској борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Подједнако бринемо и за Србе у региону и расејању, а посебно о српским националним интересима у Републици Српској, Црној Гори и Крајини… Такође, сви они који су против присилне вакцинације и ковид пропусница, који не желе да Србија постане највећи мигрантски центар на Балкану, који се противе ГМО, „Рио Тинту” и изградњи мини-хидроелектрана које наше реке затварају у цеви, који су за домаћи економски интерес а не субвенционисање страних фирми, који не прихватају наметнуту лаж да су Срби криви за све ратове у бившој Југославији и одбацују срамну оптужбу да смо геноцидан народ, који се противе укидању приватности и тоталитарној контроли над становништвом, чиповању личних докумената и људи, централизованим базама личних података и надзору грађана камерама са идентификацијом лица, који се противе ријалити шоуима и систематском урушавању духовних и моралних вредности наше нације – у Српском покрету Двери имају свог политичког заступника и заштитника.

Формирајући стручни савет за биоетичка питања, Српски покрет Двери је постао прва политичка организација у Србији која одговара на биоетичке изазове савременог света, који долазе и у наше друштво (абортус, еутаназија, „родна равноправност”, промоција хомосексуализма и легализација хомосексуалних бракова и усвајања деце, сурогат материнство, промена пола, вештачка интелигенција и роботизација…). Овим темама се не бави нико на српској политичкој сцени изузев Двери, и зато ће бити важно да на њих имамо хришћански одговор у будућем сазиву Народне скупштине. Посебно истичемо да ћемо свим политичким средствима пружити подршку и помоћи реафирмацији позиције и улоге веронауке у нашем образовном систему за шта се Његова Светост Патријарх јавно заложио поводом обележавања 20-годишњице повратка веронауке у школе. Веронаука треба да постане редован предмет а вероучитељи добију сталан посао.

Православни и други верници могу бежати од политике или је се гнушати, али политика неће пропустити да се бави њиховим животима. Када дођу по свакога од нас појединачно и када завршимо закључани и обесправљени као Новак Ђоковић у Аустралији – биће касно. Сада је време да имамо наш политички програм са хришћанским предзнаком и да се заједнички изборимо да наш традиционални систем вредности има свој парламентарни глас. Само тако можемо утицати да Србија не постане антихришћанска и антипородична земља.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

*Извор: Интернет портал Директно.рс 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: