Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић за „Политику“: Сарадња са ЕУ само у обостраном интересу

Противимо се увођењу санкција Русији, истиче у интервјуу за „Политику“ лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић. Каже да је најава Борка Стефановића, председника скупштинског Одбора за спољне послове, да се расправља о овој могућности, покушај да се супротно већинској вољи српског народа, државним интересима, нашем националном достојанству и духовно-цивилизацијском бићу, уведу санкције Русији, на мала врата. „И то нашем стратешком партнеру, братском народу и гаранту очувања Косова и Метохије у саставу Србије у УН. Ово је врло опасна и неодговорна иницијатива, која би једном таквом одлуком Србију увела практично у рат, и то на страни НАТО-а. То би била једна нелегитимна одлука јер Стефановић, нити било ко други, није за то добио подршку народа на изборима“, истиче Обрадовић.

На априлским изборима коалиција у којој је била Странка слободе и правде није се залагала за увођење санкција Русији, али су сада променили мишљење…

О томе нису смели да говоре пре избора, знајући да је преко 90 одсто грађана Србије против таквог срамотног чина агресије према Русији. У Србији је суверен српски народ, а не Ескобар или страни амбасадори. За такву одлуку Стефановић и сви који хоће санкције Русији, мораће да питају народ на референдуму, јер актуелни сазив скупштине и будућа Влада немају право да доносе такву одлуку за коју нико није гласао.

Како коментаришете тврдње да Двери раде за руске интересе, а не за српске?

Ми разумемо да Српски покрет Двери смета многима због своје политике сагледавања свих ствари са чисто српског интереса, како би то Црњански рекао. Посебно онима који већ тридесет година пљачкају овај народ и издају државу. Помешала се бивша и садашња власт и ујединила у спречавању да дође неко нов ко није део њихових политичких монопола. Ми смо тај Трећи пут, ми смо ти нови, никада нисмо били на власти и заслужујемо шансу да спроведемо свој програм, који нуди излаз из овог ћорсокака у који су нас увеле и лажне демократе и лажне патриоте. Двери сметају јер не раде у интересу страних банака и страних инвеститора, већ у корист домаћег пољопривредника и радника. Увек и искључиво у српском интересу од оснивања 1999. године уочи НАТО агресије до данас. А Русију поштујемо као велику и пријатељску православну цивилизацију, као и све друге који нас никада нису бомбардовали, окупирали и пљачкали. За то нећемо никоме да се извињавамо.

Какву геостратешку поделу карата очекујете и шта ће конкретно имати Србија од тога?

Србија је војно неутрална држава и треба да води политику у складу са актима о неутралности Народне скупштине. Након 22 године безуспешног пута у ЕУ и непрестаних уцена којима нема краја, Србија треба односе са ЕУ да постави на нове основе. Ми нисмо против Европе, већ против тренутне бриселске диктатуре. Треба да будемо најбољи комшија ЕУ, да сарађујемо, али само у обостраном интересу. Србија нема потребу да жури и подлегне најновијим уценама да призна лажну државу Косово. Очекујемо да се криза између Русије и Украјине реши, да ЕУ и САД добију нову власт на изборима 2024. године, да дођу нове, национално одговорне и конзервативне снаге које не желе рат, већ сарадњу с Русијом и Србијом. Тај процес је у току. Зато сви они који нас притискају толико журе. Србија треба да сачека то ново време с новим националним јединством. Време ради за Србију и идеје Двери.

У прогласу који је прихватила и ваша странка наводи се да се залажете да се Косово и Метохија врате у политичко-правни систем Србије?

Наш проглас темељи се на Уставу Србије, али не само у преамбули већ и у члану 182. Устава, којим се захтева доношење закона о суштинској аутономији наше јужне покрајине, а који противно Уставу још није донесен. Када се геостратешке околности ускоро промене, Албанци ће морати да поведу стварне разговоре, са истинским национално одговорним новим руководством Србије. Оно што је важно јесте да та будућа Влада одражава истинску вољу српског народа. Нико не сме да ради против те воље. Двери и наши партнери у парламенту, као и истакнути интелектуалци, чине језгро новог националног консензуса. Осећамо подршку народа за наш проглас на сваком кораку. Негативна реакција оних који су за продају Косова и Метохије за паре довољно говори колико смо у праву.

Да ли је могућа предизборна коалиција десних политичких странака које су потписале проглас?

Двери су и на прошле изборе изашли са идејом Патриотског блока. Странке које су против предаје и продаје Косова и Метохије, које су против укидања Републике Српске, који су против увођења санкција Русији, које су против наметања антихумане ЛГБТ идеологије, а које су за поштовање Устава и очување и развој свих српских земаља, за економски, социјални и еколошки патриотизам, за очување породице, останак младих, као и очување наше СПЦ, сигурно да имају будућност и чиниће окосницу једне будуће Владе Србије, која долази. Двери, Заветници и коалиција НАДА, заједно с национално одговорним интелектуалцима и свим људима који препознају зрелост и озбиљност наших идеја, а њих је већина у Србији, показаће ускоро како Србија може да се води на прави национални, али и демократски начин. Двери су биле и биће стожер националног окупљања на изборима и после њих.

Какву Владу Србије очекујете?

Од ове Владе, уколико је води Ана Брнабић, са старим кадровима, не очекујем ништа добро за грађане Србије. Али очекујем бар минимум: да не крши Устав и не призна лажну државу Косово, и да не подлегне уценама Запада и не уведе санкције Русији, а српски народ у рат на страни НАТО-а. Уколико посегну за оваквим антиуставним новим прозападним политичким партнерима, а Ђилас и Зелено-леви се већ нуде, то ће бити Влада веома кратког трајања. Српски народ заслужује много бољу Владу. Ова са 25 министарстава, више него игде у Европи, само ће служити за намиривање партијских интереса док народ нема више новца за месо, лекове и огрев. Потребно нам је национално јединство за очување државе и народа. Треба нам Влада која је репрезент интереса српског народа, а не странаца. Србији су потребне компетентне патриоте, а не Зорана Михајловић и Ана Брнабић.

*Извор: „Политика“

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: