Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић за „Политику“: Сепаратистичке власти у Приштини желе окупацију и севера КиМ

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да Српски покрет Двери сматра да Србија не треба да потписује никакво решење за Косово и Метохију пре окончања украјинске кризе.

    За „Политику” каже тек тада о томе треба разговарати као теми унутар нове геополитичке поделе света. До тада тему КиМ треба вратити из Брисела у СБ УН, или позвати Русију да се укључи у преговоре са сепаратистичким властима у Приштини, пошто су САД већ укључене.

„На тему француско-немачког предлога и актуелне кризе на КиМ хитно треба да заседа Народна скупштина и подржи захтев за повратак припадника Војске Србије у јужну српску покрајину, као јединог гаранта безбедности грађана Србије на КиМ. КФОР и ЕУЛЕКС су толико пута до сада показали да су пристрасни и да су на страни лажне државе Косово, посебно што у својим редовима имају припаднике хрватске и албанске војске од којих се не може очекивати објективност. Нису на КиМ проблем барикаде као средство борбе за права Срба и државе Србије, већ су проблем сепаратистичке власти које покушавају да на силу остваре окупацију севера КиМ где никада није заживела приштинска власт”, каже Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери

*Извор: Дневни лист „Политика“

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: