Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: За ванредне изборе на свим нивоима

Наш државотворни блок патриотске опозиције већ месецима тражи оставку председника Републике и Владе Србије и ванредне изборе на свим нивоима. Основни разлог је прихватање противуставног француско-немачког споразума о признању лажне државе КиМ, о коме власт ништа није говорила на претходним изборима. 

    На овај основни разлог за ванредне изборе на свим нивоима само се надовезала политичка криза после трагедија које су нам се десиле почетком маја, као и оправдани захтеви грађана са протеста који желе одлазак актуелне власти. Зато не разумем зашто и остале колеге из опозиције не траже оставку председника Републике и Владе Србије који већ месец дана игноришу захтеве стотина хиљада људи на улицама.

Ми смо за изборе спремни и чуди нас бежање од избора као јединог мирног и демократског решења актуелних подела и тензија у нашем друштву, које показује како власт тако и део опозиције. Ми тај проблем немамо и то смо доказали тако што смо на прошле изборе изашли као ванпарламентарне политичке странке и остварили парламентарни статус. Сада наступамо као парламентарне политичке организације и очекујемо још бољи изборни резултат, посебно ако укрупнимо наше снаге у један заједнички изборни патриотски блок. Као политичка групација која је на претходним изборима збирно освојила 14% гласова, иза које стоје три председничка кандидата са прошлих председничких избора, ми смо већ друга политичка снага на српској политичкој сцени. Сва истраживања од избора до данас показују раст нашег рејтинга и он је у овом тренутку око 20% подршке у народу. Како се избори буду приближавали то ћемо само расти и то је разлог узнемирености у редовима и власти и опозиције, и зашто они беже од избора.

Оно што је за нас посебно важно јесте да избори значе мораторијум на било какво даље примењивање француско-немачког споразума, па се и у томе може крити разлог зашто изборе одлажу и власт и део опозиције под утицајем западног фактора коме је приоритет улазак лажне државе Косово у бројне међународне организације.

Ми смо се већ изјаснили да се нећемо одазвати лажним позивима председника Републике на дијалог. Али зато позивамо и власт и опозицију на дијалог у Народној скупштини на тему избора и када ће и који избори бити одржани у наредних годину дана и у којим условима. Ми смо већ предложили прелазну Владу која би требало да буде предмет договора власти и опозиције и гарант слободе медија, спречавања злоупотребе јавних ресурса у предизборној кампањи и поштених избора. Спремни смо да чујемо друге предлоге за гаранције да ће изборни процес заиста бити фер и да о томе разговарамо у Народној скупштини.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: