Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Забрињава ћутање власти у Београду док је Република Српска више него угрожена

Данас смо овде да укажемо на огромне притиске који су се са Запада надвили над Републиком Српском. Муслиманске власти у Сарајеву све чине, уз константну подршку западних центара моћи, да доведу у питање опстанак Републике Српске. Више је него јасно да им је крајњи циљ укидање РС и њено утапање у вештачку БиХ. На том путу им се испречило актуелно политичко руководство РС и очито да следи нови талас притисака и прогона свих оних у РС који су стали у њену одбрану. 

      Република Српска је наша највећа национална победа у последњих 100 година и сви политички и други друштвени фактори у Србији, српским земљама и расејању морају стати у њену одбрану и заштиту.

Посебно забрињава ћутање актуелне власти у Београду која до сада ни на који начин није реаговала на потезе наметнутог колонијалног управника БиХ Кристијана Шмита. Република Српска и њено вођство нису проблем у БиХ и ни на који начин не угрожавају њен уставни и сваки други поредак. Управо су сарајевске власти и страни управник они који крше Дејтонски споразум и уставни поредак БиХ, непрестано покушавајући да Републици Српској одузму надлежности које јој припадају.

Изражавамо бојазан да је после прихватања француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово од стране председника Републике Александра Вучића, Република Српска следећа која ће бити остављена на цедилу. Државотворни блок патриотске опозиције, на челу са Српским покретом Двери и Српском странком Заветници, диже свој глас у знак подршке Републици Српској и нашем народу који се бори за очување ове најмлађе српске државе без које нам нема живота на тим просторима и без које смо били вишеструки предмет геноцида у 20. веку. Позивамо све политичке актере у Србији, без обзира на наше идеолошке и политичке разлике, да се ујединимо око одбране и заштите Републике Српске и пружимо снажну подршку нашем народу са друге стране Дрине, која никада није била и неће бити граница већ кичма српског народа.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: