Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Забрињава ћутање власти у Београду док је Република Српска више него угрожена

Данас смо овде да укажемо на огромне притиске који су се са Запада надвили над Републиком Српском. Муслиманске власти у Сарајеву све чине, уз константну подршку западних центара моћи, да доведу у питање опстанак Републике Српске. Више је него јасно да им је крајњи циљ укидање РС и њено утапање у вештачку БиХ. На том путу им се испречило актуелно политичко руководство РС и очито да следи нови талас притисака и прогона свих оних у РС који су стали у њену одбрану. 

      Република Српска је наша највећа национална победа у последњих 100 година и сви политички и други друштвени фактори у Србији, српским земљама и расејању морају стати у њену одбрану и заштиту.

Посебно забрињава ћутање актуелне власти у Београду која до сада ни на који начин није реаговала на потезе наметнутог колонијалног управника БиХ Кристијана Шмита. Република Српска и њено вођство нису проблем у БиХ и ни на који начин не угрожавају њен уставни и сваки други поредак. Управо су сарајевске власти и страни управник они који крше Дејтонски споразум и уставни поредак БиХ, непрестано покушавајући да Републици Српској одузму надлежности које јој припадају.

Изражавамо бојазан да је после прихватања француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово од стране председника Републике Александра Вучића, Република Српска следећа која ће бити остављена на цедилу. Државотворни блок патриотске опозиције, на челу са Српским покретом Двери и Српском странком Заветници, диже свој глас у знак подршке Републици Српској и нашем народу који се бори за очување ове најмлађе српске државе без које нам нема живота на тим просторима и без које смо били вишеструки предмет геноцида у 20. веку. Позивамо све политичке актере у Србији, без обзира на наше идеолошке и политичке разлике, да се ујединимо око одбране и заштите Републике Српске и пружимо снажну подршку нашем народу са друге стране Дрине, која никада није била и неће бити граница већ кичма српског народа.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: