Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Захтевамо хитну, ванредну седницу Народне скупштине о КиМ

Данас је у Народној скупштини одржана конференција за медије посланичких група Српске странке Заветници, Народне странке и Српски покрет Двери-Патриотски блок, на којој је затражена ванредна седница Народне скупштине о Косову и Метохији. На конференцији су говорили шефови ових посланичких група Милица Ђурђевић Стаменковски, Стефан Јовановић и Бошко Обрадовић. 

         Бошко Обрадовић је овом приликом истакао следеће: „Од тренутка када је Александар Вучић, кршећи своја уставна овлашћења, прихватио француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово указујемо на опасне последице овог потеза. Још од фебруара месеца државотворни блок патриотске опозиције, на челу са Српском странком Заветници и Српским покретом Двери, тражи оставку Александра Вучића и да се овај штетни споразум одбаци одмах и у целости.

Од тада тражимо и посебну седницу Народне скупштине на ту тему, али она још увек није уприличена. У међувремену дошло је до огромног погоршања безбедносне ситуације на Косову и Метохији, што је ових дана резултирало и губитком људских живота. Упркос свему томе нема ванредне седнице надлежног скупштинског одбора за Косово и Метохију нити посебне седнице Народне скупштине већ више од пола године. Посланички клубови Двери, Заветника и Народне странке иницирали су потписивање захтева за одржавање ванредне седнице Народне скупштине на тему Косова и Метохије. Подршку смо већ добили од посланичког клуба НАДА, а овим поводом обратили смо се и свим другим посланичким групама и власти и опозиције са предлогом да подрже овај наш захтев. Уколико власт месецима бежи од своје одговорности за оно што се дешава у јужној српској покрајини, не видим зашто све колеге из опозиције не би подржале овај захтев како би се коначно у српском парламенту отворио дијалог на ову тему.

Сматрам да на ову седницу треба да буду позвани не само председник Републике и председник Владе, већ и сви чланови Савета за националну безбедност. То би била прилика да грађани добију све прећутане информације о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, као и да се отвори дебата о томе шта држава Србија може и мора да учини како би заштитила српско становништво на окупираном делу наше територије. Досадашња политика актуелне власти према Косову и Метохији је доживела пропаст и мора хитно да се мења. Ванредна седница Народне скупштине је прави тренутак и формат да државотворни блок патриотске опозиције представи другачију политику према Косову и Метохији пред очима домаће и међународне јавности. Очекујем пуну координацију и сарадњу у овом правцу између опозиционих државотворних и патриотских парламентарних група.“

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: