Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Захтевамо хитну, ванредну седницу Народне скупштине о КиМ

Данас је у Народној скупштини одржана конференција за медије посланичких група Српске странке Заветници, Народне странке и Српски покрет Двери-Патриотски блок, на којој је затражена ванредна седница Народне скупштине о Косову и Метохији. На конференцији су говорили шефови ових посланичких група Милица Ђурђевић Стаменковски, Стефан Јовановић и Бошко Обрадовић. 

         Бошко Обрадовић је овом приликом истакао следеће: „Од тренутка када је Александар Вучић, кршећи своја уставна овлашћења, прихватио француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово указујемо на опасне последице овог потеза. Још од фебруара месеца државотворни блок патриотске опозиције, на челу са Српском странком Заветници и Српским покретом Двери, тражи оставку Александра Вучића и да се овај штетни споразум одбаци одмах и у целости.

Од тада тражимо и посебну седницу Народне скупштине на ту тему, али она још увек није уприличена. У међувремену дошло је до огромног погоршања безбедносне ситуације на Косову и Метохији, што је ових дана резултирало и губитком људских живота. Упркос свему томе нема ванредне седнице надлежног скупштинског одбора за Косово и Метохију нити посебне седнице Народне скупштине већ више од пола године. Посланички клубови Двери, Заветника и Народне странке иницирали су потписивање захтева за одржавање ванредне седнице Народне скупштине на тему Косова и Метохије. Подршку смо већ добили од посланичког клуба НАДА, а овим поводом обратили смо се и свим другим посланичким групама и власти и опозиције са предлогом да подрже овај наш захтев. Уколико власт месецима бежи од своје одговорности за оно што се дешава у јужној српској покрајини, не видим зашто све колеге из опозиције не би подржале овај захтев како би се коначно у српском парламенту отворио дијалог на ову тему.

Сматрам да на ову седницу треба да буду позвани не само председник Републике и председник Владе, већ и сви чланови Савета за националну безбедност. То би била прилика да грађани добију све прећутане информације о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, као и да се отвори дебата о томе шта држава Србија може и мора да учини како би заштитила српско становништво на окупираном делу наше територије. Досадашња политика актуелне власти према Косову и Метохији је доживела пропаст и мора хитно да се мења. Ванредна седница Народне скупштине је прави тренутак и формат да државотворни блок патриотске опозиције представи другачију политику према Косову и Метохији пред очима домаће и међународне јавности. Очекујем пуну координацију и сарадњу у овом правцу између опозиционих државотворних и патриотских парламентарних група.“

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: