Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Захтевамо ванредно заседање Скупштине о француско-немачком споразуму који је Вучић прихватио у Бриселу

Народна скупштина је морала почети са редовним пролећним заседањем већ 1. марта, како налаже Пословник о раду. У скупштинској процедури се налази више десетина предлога закона које је предложила Влада Србије, као и више десетина законских предлога, резолуција, декларација, препорука Влади Србије и захтева за анкетне одборе и комисије које је предложила опозиција. 

     Председник Народне скупштине Владимир Орлић тим поводом не само да није заказао прву седницу пролећног заседања парламента већ није одржао ни Колегијум са шефовима посланичких група на ту тему. Орлић је изршио неку врсту парламентарног пуча и укинуо рад Народне скупштине до даљњег. Нема никаквих назнака да ће ускоро бити било каква скупштинска седница. Овај план је постао видљив још на последњем ванредном скупштинском заседању које је у понедељак завршено по убрзаној процедури како седница не би трајала док теку преговори у Бриселу. Више је него јасно да је једини мотив који стоји иза свега овога онемогућавање народних посланика да говоре о Косову и Метохији и да питају шта је то Вучић прихватио у Бриселу, односно када је Народна скупштина овластила председника Републике да прихвати француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово.

О овој теми се расправља не само у Бриселу већ и на многим другим странама света, чак и у сепаратистичком парламенту у Приштини, али једино не у Народној скупштини Републике Србије. Позивам председника Републике да дође у Народну скупштину и објасни народним посланицима шта је то прихватио у Бриселу, како је то потврдио европски модератор Борељ, а да га Вучић никада није демантовао. Нема сумње да је то онај споразум који је Дипломатски протокол ЕУ јавно објавио по завршетку бриселских преговора у понедељак вече и да се о том документу који третира Косово као другу државу више неће преговарати.

Председник Републике нема уставна овлашћења да одлучује о овим темама, нити је у овом сазиву Народне скупштине усвојена било каква преговарачка платформа о КиМ. 

Зато позивам председника Народне скупштине Владимира Орлића да хитно закаже посебну скупштинску седницу на тему француско-немачког споразума који је Вучић прихватио у Бриселу, која мора бити одржана пре следећег сусрета Вучића и Куртија 18. марта у Охриду. 

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: