Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Заказати ванредну седницу Народне скупштине на тему КиМ

На данашњој конференцији за медије, одржаној у Народној скупштини, на тему актуелне ситуације на КиМ, говорили су народни посланици и представници државотворне опозиције: Милош Јовановић – председник Новог ДСС, Драган Николић – испред Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и Војислав Михаиловић – председник ПОКС.

Бошко Обрадовић: „Косовска политика актуелне власти је крахирала у потпуности. Док режим контрамитингује, непотребно довлачећи на силу хиљаде Срба са Косова и Метохије у Београд албанским аутобусима, сепаратисти окупарију српске државне институције на северу КиМ. Иако сам неколико дана раније упозоравао на овај опасни сценарио, владајући режим није одустао од овог плана којим је директно омогућена тотална окупација Севера. С обзиром да је немогуће да власт није могла да претпостави овакав развој ситуације на терену, једино је логично да је посреди договор Вучић-Курти као део примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово. Подсетимо се да пре доласка СНС на власт 2012. године сепаратисти из Приштине нису имали никакву власт над Србима на северу КиМ. Управо катастрофална политика потписивања разних бриселских споразума и предаје КиМ довела нас је у ову позицију и зато актуелна власт Александра Вучића и Ане Бранабић мора да оде, а прихваћени француско-немачки споразум мора бити одбачен. Они који су нас лошим преговорима довели довде не могу даље преговарати у наше име и извући нас из ове ситуације.

Предлажем прекид било каквих даљих преговора у Бриселу због пристрасног става ЕУ и повратак теме КиМ у УН. Држава Србија треба да затражи хитну седницу СБ УН на тему актуелног стања на северу КиМ и кршења Резолуције 12 44 по више основа. 

Позивам председника Народне скупштине да распише локалне изборе у четири општине на северу КиМ и да на тај начин започнемо обнову суверенитета државе Србије на овом делу јужне српске покрајине. Такође, очекујем заказивање хитне ванредне седнице Народне скупштине на тему актуелне кризе на северу КиМ. Све друго би било неозбиљно и значило би тоталну издају и предају КиМ од стране владајућег режима.

На Колегијуму Народне скупштине предложио сам да, пошто власт данас жели да прекине редовно заседање јер је истекло 90 дана, прва следећа ванредна седница буде о актуелној кризи на КиМ, а друга наставак ове седнице на тему оставки надлежних. За овај предлог чекам одговор и власти и опозиције. Такође, на Колегијуму сам предложио да ако идемо на нову седницу о преостале три тачке дневног реда, Небојша Бакарец никако не може да буде овлашћени предлагач на тему РЕМ, већ неко од нас 28 посланика државотворног блока патриотске опозиције, као што су други из опозиције овлашћени за 3. и 4. тачку.“

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: