Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Зашто власт и део опозиције беже од избора?

Постаје веома занимљиво како сви на власти и део прозападне опозиције беже од теме ванредних избора. 

      Власт ми је јасна: они не смеју на изборе пре него што заврше оно што су обећали Западу прихватањем француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово. То је очито услов Запада за наставак подршке владајућем режиму у Србији. А што се тиче дела колега из прозападне опозиције, они као да неће на изборе док Вучић не заврши са Косовом да не би морали они после да се тиме баве. Зато су нови избори не само једино решење за излазак из ове кризе већ и брана предаји Косова и Метохије. Можда су зато избори постали забрањена тема.

Да ли вас је такозвана проевропска опозиција, која се потписује као технички организатор протеста „Србија против насиља“ и тврди да вам је све време упућивала позиве на састанке, као и Заветницима и Новом ДСС, али да се ви нисте њима одазивали, сада – када сте реизабрани за председника Двери поново зове?

Ми смо колеге у Народној скупштини и редовно се виђамо и комуницирамо иако се идеолошки и политички често не слажемо. То је нормално у свакој демократији и тако треба и да буде у политичком животу кад прође ова недемократска власт. У више наврата сам се обратио лично колегама из прозападне опозиције у циљу надоградње постојећих захтева, који нису спорни и на којима треба инсистирати до краја. Ми из државотворног блока патриотске опозиције већ месецима тражимо оставку председника Републике (то је иначе једино што се скандира на протестима!), а сада и комплетне Владе Србије. И још важније, потребан нам је механизам којим ћемо развластити режим да више не може самостално да одлучује, а то је управо прелазна, техничка Влада. Без обзира да ли нестраначка или концентрациона, односно састављена од представника и власти и опозиције, прелазна Влада од 6-12 месеци значи поделу власти и одговорности у циљу ослобођења медија и одржавања поштених избора. Не видим разлог зашто иза ове идеје не би стала комплетна опозиција без обзира на наше идеолошке и друге разлике. На првом месту остаје испуњење захтева са протеста, а прелазна Влада која ће гарантовати слободу медија и фер изборе постаје решење за излазак из актуелне политичке кризе око кога можемо сви да се ујединимо.

Извод из интервјуа за дневни лист Данас од 3. јуна 2023. 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: