Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Зауставити Куртијев терор на Косову и Метохији

У име Српског покрета Двери изражавам најдубље саучешће свим породицама убијених Срба на Косову и Метохији. Ово је велика национална трагедија на коју не можемо и не смемо остати неми. 

     Србија треба да се уједини у подршци српском народу на КиМ, а не у слављењу председника Републике. Србија данас треба да буде уз Србе који трпе Куртијев терор на КиМ, а не уз Вучића. Апсолутно је недопустиво док Срби на КиМ страдају да се владајућа странка бави подршком свом бившем председнику. Председник Републике треба да ради свој посао и повуче потезе у заштиту српског становништва на КиМ или да се повуче са функције. Оно што је сигурно: досадашња политика актуелне власти према КиМ је доживела пропаст и мора хитно да се мења.

Позивам Владу Србије да одмах саопшти број и имена свих убијених, рањених и ухапшених Срба на КиМ у претходна два дана. Ради се о Србима и грађанима Србије о којима држава има обавезу да брине. 

Они су жртве терористичких и сепаратистичких власти у Приштини које већ месецима тероришу српско становништво широм КиМ уз сагласност западних центара моћи. Албанске терористичке јединице немају шта да траже на северу КиМ, као ни на читавој територији јужне српске покрајине. Посебно је скандалозно од стране владајућег режима пребацивати одговорност на Србе са КиМ који се бране од тероризма и сепаратизма, док им заштиту не пружају они који су се на то обавезали — стране трупе и власт у Београду. Председник Републике је више пута лажно обећао да ће држава Србија реаговати и заштитити народ од сваког прогона и хапшења, али ништа не чини по том питању. Очито је да су се Срби на КиМ самоорганизовали јер више не могу да трпе Куртијев терор нити да чекају државу Србију да их заштити. До доласка на власт коалиције СНС-СПС албанске специјалне јединице нису могле да кроче на север КиМ, а данас се слободно шетају и малтретирају кога стигну. То нам говори да је и одговорност актуелне власти велика јер су прихватили бројне антиуставне и штеточинске бриселске споразуме који су нас довели у ову ситуацију. Политика према Косову и Метохији хитно мора да се промени и државотворни блок патриотске опозиције већ дуго предлаже конкретна решења и тражи ванредну седницу Народне скупштине на којој бисмо их изнова представили комплетној домаћој и међународној јавности.

Бошко Обрадовић

Народни посланик
Председник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: