Српски Покрет Двери - Лого

Бриселске експозитуре предвођене СНС-ом беже од заседања Народне скупштине

Државотворна опозиција коју чине Нови ДСС, ПОКС, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери упозорава да је апсолутно недопустиво да Српска напредна странка и њени коалициони пратиоци улазе у било какву примену ултиматума из Брисела, чија је разрада почела недавно у Охриду, а да се о њима још увек нису изјасниле ни Влада ни Народна скупштина. 

    Врхунац неодговорног понашања одвија се у режији Владимира Орлића, који још увек није заказао ниједну седницу, иако је редовно пролећно заседање почело 1. марта. Овакво бекство бриселских експозитура које предводи СНС од Народне скупштине, указује на њихову потпуну неспремност да разговарају о најважнијем државном и националном питању.

Подсећамо да је на иницијативу наше четири парламентарне странке трећина чланова Одбора за КиМ у више наврата тражила сазивање седнице овог радног тела, али је Милован Дрецун, злоупотребљавајући овлашћења која му даје Пословник, упорно одбијао наше захтеве.

Покушај да се у тајности и ван институција, спроведу све тачке француско-немачког ултиматума, све више улази у зону отвореног удара на Устав и територијални интегритет наше државе. 

Српска напредна странка је, следећи наређења Брисела, ставила катанац на врата Народне скупштине, а целу дискусију о француско-немачком ултиматуму изместила на подручје својих медијских гласила, где је забрањено да се чује другачији став.

Како би зауставили пад поверења грађана у њихову политику, владајућа већина уводи земљу у потпуну политичку нестабилност. У покушају да по сваку цену зауставе формирање суштинске и државотворне алтернативе, ослањају се искључиво на кампању страха и настоје да спрече национално окупљање свих снага које се противе развлашћивању државе Србије.

Српски покрет Двери
Нова Демократска странка Србије
Српска странка Заветници
Покрет обнове Краљевине Србије

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: