Цензурисана питања Бошка Обрадовића у Народној скупштини

Народни посланици опозиције данас нису стигли да поставе питања Влади Србије приликом доласка министара у Скупштину последњег четвртка у месецу. Разлог је намерно одговарање министра Мартиновића у трајању од два сата, а предвиђено укупно време за сва питања и одговоре је три сата.

У наставку објављујемо питања и коментаре који су на овај начин цензурисани.

1. Када ће председник Владе Србије Ана Брнабић поднети оставку, као што је обећала још пре 22 дана – 7. јуна ове године?
  2. Шта се чека и зашто се не расписују ванредни избори на свим нивоима, како је то председник Републике најавио на истој конференцији?
  3. Да ли амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил не дозвољава одржавање избора док се не примени француско-немачки споразум о признању лажне државе Косово, као што је одлучио да се ипак одржи геј парада у септембру прошле године у Београду упркос забрани Полиције?
  4. Како је у Аустрији, Црној Гори и Северној Македонији прелазна Влада била нормално и демократско решење у случајевима политичких криза, а у Србији то није? Шта је проблем ако власт сматра да је добро радила и да има бољи програм од опозиције да се то провери на изборима, али уз прелазну Владу која ће гарантовати слободу медија и поштене изборе? Улога прелазне Владе је да спречи власт да злоупотребљава медије, јавне ресурсе и бирачки списак. Да ли је то разлог одбацивања идеје прелазне Владе од стране власти – да би се наставиле досадашње злоупотребе у изборном процесу?
  5. Зашто је амерички амбасадор био једини присутан страни дипломата са нашим министром одбране на заједничким војним вежбама које су недавно одржане са НАТО снагама на југу Србије? Да ли је овим прекршена војна неутралност Србије? Да ли ће на исти начин бити одржане војне вежбе и са Русијом, Кином и другим земљама или се актуелна власт определила за сарадњу само са НАТО? Да ли се на овај начин опредељујемо против Русије?
  6. Зашто држава Србија не тражи посебну седницу СБ УН о КиМ због кризе на северу КиМ? Зашто још увек нема посебне седнице Скупштине Србије о КиМ? Зашто председник Народне скупштине још увек није расписао локалне изборе за четири општине на северу КиМ? Зашто није обновљен рад Цивилне заштите на северу на КиМ? Зашто изнова није затражен повратак српских безбедносних снага на КиМ, како следује по Резолуцији 12 44 СБ УН?

Завршни коментар: Хвала свима који су јуче дошли на Видовдански протест у Београду и показали солидарност са Србима на КиМ који трпе терор сепаратистичких власти у Приштини. Само уједињене патриоте могу зауставити предају КиМ и донети политичке промене у Србији, а то су Српска странка Заветници, Српски покрет Двери, Покрет за одбрану КиМ и наш државотворно-патриотски блок. Позивам грађане на сутрашњи протест ЧАЧАК ПРОТИВ НАСИЉА који ће бити одржан у петак у 19 часова испред Споменика Војводи Степи Степановићу са додатним захтевом за смену градоначелника Чачка Милуна Тодоровића и ванредне градске изборе у Чачку.