Делегација Двери на консултацијама око формирања нове Владе

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили будући народни посланици председник Двери Бошко Обрадовић и потпредседници проф. др Тамара Миленковић Керковић и Милован Јаковљевић, присуствовала је консултацијама са председником Србије Александом Вучићем у вези са формирањем нове Владе Србије.

Овим поводом делегација Двери предала је председнику платформу са очекивањима од нове Владе у 10 тачака, као и предлог пакета хитних мера подршке домаћој привреди, пољопривреди и социјално угроженим категоријама становништва у времену кризе.

Након завршених консултација председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да су консултације са председником државе биле јединствена прилика да Двери представе своја очекивања од нове Владе, а пре свега захтев за посебном седницом Народне скупштине на тему одбацивања резолуције Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији:

„Српски покрет Двери ће у раду новог сазива Народне скупштине инсистирати на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, подршци опстанку Републике Српске, противићемо се сваком покушају увођења санкција Русији, затражићемо отказивање Европрајда у септембру у Београду, увођење Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору.“

„Председнику смо предложили и доношење Резолуције Народне скупштине о страдању Срба, Јевреја и Рома у НДХ у Другом светком рату, повратак редовног служења војног рока кроз нови концепт оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, решавање питања веронауке и статуса вероучитеља, као и отварање јавне расправе о обнови монархије. Главни акценат ставили смо на предлог пакета хитних социјално-економских мера које подразумевају укидање пореза и доприноса на најмање зараде, ПДВ-а на основне животне намирнице и акциза на нафту и нафтне деривате. Такође смо предвидели обавезу државних институција да у времену кризе кроз јавне набавке купују само домаћу робу где год је то могуће. Предложили смо и социјални додатак за енергенте и трошкове живота за сиромашне породице са најмањим примањима, незапослене, отпуштене, особе са хендикепом, старе без примања и пензионере са минималном пензијом. Председнику је посебно скренута пажња да са старим, неспособним и корумпираним кадровима СНС-а у новој Влади Србија само срља у даљу пропаст, да ће они који су упропастили ЕПС и РГЗ упропастити и целу државу и да ће то онда бити искључиво његова политичка одговорност која води државу у колапс већ на зиму”, закључио је Обрадовић.

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Share on whatsapp
Share on telegram