Српски Покрет Двери - Лого

Делегација Двери на консултацијама око формирања нове Владе

Делегација Српског покрета Двери, коју су чинили будући народни посланици председник Двери Бошко Обрадовић и потпредседници проф. др Тамара Миленковић Керковић и Милован Јаковљевић, присуствовала је консултацијама са председником Србије Александом Вучићем у вези са формирањем нове Владе Србије.

    Овим поводом делегација Двери предала је председнику платформу са очекивањима од нове Владе у 10 тачака, као и предлог пакета хитних мера подршке домаћој привреди, пољопривреди и социјално угроженим категоријама становништва у времену кризе.

 

Након завршених консултација председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је да су консултације са председником државе биле јединствена прилика да Двери представе своја очекивања од нове Владе, а пре свега захтев за посебном седницом Народне скупштине на тему одбацивања резолуције Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији:

„Српски покрет Двери ће у раду новог сазива Народне скупштине инсистирати на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, подршци опстанку Републике Српске, противићемо се сваком покушају увођења санкција Русији, затражићемо отказивање Европрајда у септембру у Београду, увођење Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору.“

„Председнику смо предложили и доношење Резолуције Народне скупштине о страдању Срба, Јевреја и Рома у НДХ у Другом светком рату, повратак редовног служења војног рока кроз нови концепт оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, решавање питања веронауке и статуса вероучитеља, као и отварање јавне расправе о обнови монархије. Главни акценат ставили смо на предлог пакета хитних социјално-економских мера које подразумевају укидање пореза и доприноса на најмање зараде, ПДВ-а на основне животне намирнице и акциза на нафту и нафтне деривате. Такође смо предвидели обавезу државних институција да у времену кризе кроз јавне набавке купују само домаћу робу где год је то могуће. Предложили смо и социјални додатак за енергенте и трошкове живота за сиромашне породице са најмањим примањима, незапослене, отпуштене, особе са хендикепом, старе без примања и пензионере са минималном пензијом. Председнику је посебно скренута пажња да са старим, неспособним и корумпираним кадровима СНС-а у новој Влади Србија само срља у даљу пропаст, да ће они који су упропастили ЕПС и РГЗ упропастити и целу државу и да ће то онда бити искључиво његова политичка одговорност која води државу у колапс већ на зиму”, закључио је Обрадовић.

 

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: